środa, 4 lipca 2018

Izračun ohranjanja stene

  Izračun ohranjanja stene

Vodnik za SNiP 2.09.03-85 Oblikovanje podpornih sten in kletnih sten

CENTRALNO ZNANSTVENO RAZISKOVANJE IN OBLIKOVANJE IN EKSPERIMENTALNI INŠTITUT ZA INDUSTRIJSKE OBJEKTE IN STRUKTURE (TSNIprompromdany)
  Izračun ohranjanja stene

Splošna priporočila za izgradnjo podpornih sten sami

Pri postavitvi podporne konstrukcije je treba upoštevati, da ima zlomljena ali krivuljasta stenska konfiguracija večjo togost in lahko prenese veliko večje obremenitve. Vendar pa je ravna konstrukcija videti privlačnejša.
  Izračun ohranjanja stene

Materiali za zadrževanje sten

Zadrževalne stene so lahko izdelane iz različnih materialov. Vsaka od gradiv, ki se uporabljajo na svoj način, vpliva na njihove podatke o moči in estetsko dojemanje ozemlja mesta kot celote:
  Izračun ohranjanja stene

Pravila za ustvarjanje utrdb

Obstaja določena tehnologija, brez katere naprava ne bo strošek kakovosti kakršne koli vrste. V večini primerov je na dvoriščih zgrajena pritrdilna stena iz kamna ali betona, ki ni višja od 2 metrov.
  Izračun ohranjanja stene

Ustvarjanje ojačitvene mreže

Okrepitev je izdelana iz palic, mrež, okvirjev in drugih jeklenih elementov. Namenjen je nateznim napetostim. Jeklena žica določenega premera se vzame za delo, ki je izbrana glede na debelino betonske podporne stene. Okrepitev mreže vseh velikosti in za kakršenkoli namen ponuja gradbenih prodajaln po naročilu. Če želite vsa ojačitvena dela opraviti sami, boste potrebovali:
  Izračun ohranjanja stene

Okrasne podporne stene

Kot smo že opozorili, gradnja podpornih sten vedno ni posledica okoliščin skrajne nujnosti. Ustvarjajo umetniško in dekorativno funkcijo pri zasnovi parcele: ogrodje cvetličnega vrta ali ribnika, ustvarijo iluzijo gorskega reliefa, omejujejo športne ali otroške igrišča, služijo kot podpora za cvetlice, zamenjajo arbaste stene itd.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty