środa, 4 lipca 2018

Polsuševne podne podne pločevine

  Polsuševne podne podne pločevine

Pomanjkljivosti semi suhega načina vezave naprave

Tehnologija polsuhega estriha je precej zapletena, zahteva znanje, izkušnje in ustrezno opremo. Del pomanjkljivosti polsušnega estriha je preprosta pomanjkljivost. Nizek promet, na primer, je posledica nizke vsebnosti vlage v mešanici.
  Polsuševne podne podne pločevine

Kaj je pol suhega estriha?

To je ista cementno-peskovna malta, ki vsebuje mehčala in steklena vlakna, vendar z najmanjšo količino vode, tako da se lahko naredi kombina iz nje, se ni zrušila, ampak tudi ni iztekla vode. Zaradi nizke vsebnosti vode se čas sušenja plasti zmanjša na dva do tri dni. Običajno se uporablja polsuški estrih, kjer je potrebno izmeriti velike razlike v višini, velike razpoke in gume.
  Polsuševne podne podne pločevine

Značilnosti polsušnega cementnega estriha

Glavna prednost te tehnologije je, da je za svojo napravo običajno uporabiti najmanjšo količino vode. Treba je biti pozoren na kakovost malte, ker bo odvisno od tega, ali bo tla, njegova debelina in izbira vrste osnovne plasti odvisna. Postavitev te sodobne oblike estriha je možna na več načinov. Med glavnimi so naslednji:
  Polsuševne podne podne pločevine

Kdaj je priporočljivo?

Kljub zgoraj navedenim pomanjkljivostim, je predstavljena mešanica odlična za popravila v stavbah, kjer so še vedno stare lesene konstrukcije. V tem primeru je resna obremenitev nosilnih elementov kontraindicirana, polsuški estrih pa vam omogoča, da ustvarite najlažji premaz. Prav tako je priporočljivo v hladni sezoni, ko ni mogoče pripraviti in uporabiti cementne malte. Z omejenimi finančnimi zmožnostmi - stroški tega materiala so znatno nižji od vseh drugih rešitev.
  Polsuševne podne podne pločevine

Dejavniki, ki vplivajo na stroške

Pri izračunu ocen stroškov morajo nujno vključevati ne le stroške uporabljenega gradbenega materiala, kot tudi ceno njegove dobave objektu v gradnji. Pesek, cement, delovna tehnična oprema so potrebni za polaganje baze. Sama pesek je poceni, cenovno dostopen material, vendar se njegova cena znatno poveča, če je gradbišče dovolj oddaljeno od peščenih jam. Pri majhni delovni količini peska se zahteva največ dve kocki, njegova dostava v cilj pa lahko presega ceno samega materiala. Takšen paket bo na koncu za kupca precej drastičen.

Povprečni stroški najema materiala in opreme

Povprečni stroški so odvisni od vrste uporabljenega cementa, dodatnih aditivov za rešitev, uporabe dodatne opreme itd.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty