poniedziałek, 4 czerwca 2018

Prekrivanje kleti iz lesa

  Prekrivanje kleti iz lesa

Zunanja ureditev kleti

Za gradnjo groba se lahko uporabljajo različni gradbeni materiali, kot so les, beton, naravni kamen, opeka ali plošče z njihovim nadaljnjim polnjenjem. Klet se lahko uporablja kot običajno shrambo. Preko podlage kleti se prekrivajo v obliki talne plošče na predhodno sestavljenih tramovih in na vrhu prekrita z izolirnim materialom.
  Prekrivanje kleti iz lesa

Značilnosti gradnje kleti

Vsaka klet je dva sovražnika: podtalnica in zamrznitev stropa. V prvem primeru lahko klet poplavi, v drugi pa obstaja velika verjetnost zamrznitve vseh izdelkov. Zato je treba klet naprave izvesti s temi dejavniki v mislih.
  Prekrivanje kleti iz lesa

Lesena tla nad pritličjem naredite sami

Les, za razliko od drugih podlag (armirane betonske plošče, monolit), ki se uporabljajo za tla, okolju prijazen material. Poleg tega leseni strop ali tla daje prostor poseben videz in dobro ohraniti vročino. Pred tem se je les zelo pogosto uporabljal za te namene. Sedaj se prekrivanja z drevesa, kot pravilo, postanejo le v lesenih hišah, čeprav obstajajo tudi izjeme.
  Prekrivanje kleti iz lesa

Monolitna armiranobetonska plošča klet strop

Jasno je, da morajo pred betoniranjem armiranega betonskega tla plošče izdelati oplaščenje in ojačitev. In tudi popravite vse police. Opaž je izdelan iz vezanega lesa, odpornega na vlago, ki je nameščen na ploščah, razpon med njima pa je približno 60 cm. Gradimo opaž, tako da bodoča plošča prekriva stene kleti ali čopela za 15-20 cm.
  Prekrivanje kleti iz lesa

Montažne in montažne monolitne kletne plošče

Montažne plošče so montirane le z žerjavom. Po vgradnji je potrebno izvesti zidove vzdolž preostalega oboda, da bi višino poravnali z višino stropa. Potem se položi hidroizolacijski sloj, prostor med njimi in ploščami se vlije z malto ali betonom. Spoji med ploščami morajo biti tudi zapečateni. Monolitne montažne lesene plošče kleti v kleti se lahko uporabljajo v pogojih samostojne gradnje.
  Prekrivanje kleti iz lesa

Naprava zračnega dela

Nadzemni del ali pokopališče je lahko precej preprosto v obliki majhne predsobe, ki ščiti loputo, včasih pa je celotna soba, ki opravlja določene funkcije - poletna kuhinja, gazebo. Primitivno klet organiziramo tako:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty