niedziela, 3 czerwca 2018

Kako narediti talni estrih na tleh

Sestava dna estriha na tleh

Betonski pločnik na temelju zemlje sestavlja več plasti, od katerih vsaka opravlja pomembno funkcijo. Sloji so ustvarjeni iz različnih materialov, praviloma "pita" vključuje naslednje komponente:

Sestava betonskega dna na tleh

Kar zadeva uporabljene materiale, je betonska tla, ki leži na tleh, sestavljena iz več plasti. V večini primerov so to plasti: rečni pesek, drobljen kamen ali ekspandirana glina, grobi betonski estrih, hidro in toplotna izolacija, fino cementni estrih.
  Kako narediti talni estrih na tleh

↑ Pogoji za namestitev betonskega dna na tla

Tla po tleh določajo nekatere zahteve na tleh samih. Tla morajo biti suha, raven podtalnice mora biti na globini najmanj 4-5 m, tla pa ne smejo biti mobilna. Betonski dno na tleh je smiselno narediti v primeru, ko projekt hiše nudi klet ali klet. Poleg tega naj bi bila hiša stanovanjska in ogrevana v hladnem obdobju, saj pozimi zamrzne tla, s čimer se poveča obremenitev temeljev in deformira struktura.
  Kako narediti talni estrih na tleh

Naprava za peskanje peska

Po vremenskih bazah izdelamo peskovito blazino. Pesek je treba vlivati ​​17 cm pod raven prihodnjega nadstropja. Zakaj 17? 10 cm je izolacija, ki jo postavimo, debelina betonskega estriha 7 cm.
  Kako narediti talni estrih na tleh

Opis glavnih slojev tal na tleh

Analiziramo glavne sloje (pogače) tla po tleh. Razmislite o izgradnji od spodaj navzgor. Opisali bomo vse plasti, ki se lahko nanašajo, ne glede na določen vzorec.
  Kako narediti talni estrih na tleh

Vrste tal na tleh ↑

Glede na namen prostora in podnebnih značilnosti so urejeni monolitni (betonski) tla ali tla s podzemno železnico. Dizajn značilnosti monolitnih tal je idealna za ureditev terase, verande, garaže ali kleti, in pod zemljo so bolje primerne za stanovanjske prostore. Naprava monolitnega dna je večplastna. Razmislite o zaporedju plasti (od spodaj navzgor).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty