poniedziałek, 4 czerwca 2018

Monolitne talne plošče

Načelo vgradnje opažnih sistemov

Večstanovanjske stavbe so zdaj zasnovane za zapletene postavitve in različne konfiguracije, ker podporna tla okvirnih sistemov temeljijo na nosilcih, ki podpirajo monolitno ploščo. Istočasno pa vmesna monolitna tla opravljajo funkcije trdega diska, kar daje stavbi posebno moč in zanesljivost. Sodobne tehnologije vgradnje monolitnih tal omogočajo zagotovitev togosti vsakega nadstropja stavbe, zato v tem primeru ni potrebno namestiti nosilnih sten.
  Monolitne talne plošče

Montaža monolitnih zgradb

Monolitne konstrukcije so izdelane na vnaprej nameščenem oplaščenju. Takšna prekrivanja na ploščah bodo služila kot dodaten togi okvir stavbe pri prenosu bremena na podporne stene s tal. Njihova naprava zahteva določeno strokovno znanje. V okviru projekta je nujno potrebno izvršiti pod vodstvom strokovnjaka.
  Monolitne talne plošče

Oplaščeni oplati

Na začetku je bila postavljena horizontalna opažna plošča z uporabo enake tehnologije, ki je bila uporabljena za ulivanje stropa plošče: iz nosilcev h20 in teleskopskih stebrov (opornih ploščic) s 18 mm debelimi ploščami iz vezanega lesa.
  Monolitne talne plošče

V katerih primerih potrebujete monolitno prekrivanje.

Monolitna armiranobetonska tla so najbolj zanesljiva, pa tudi najdražja od vseh obstoječih možnosti. Zato je treba določiti merila za uporabnost naprave.
  Monolitne talne plošče

Kako narediti monolitno armirano betonsko tla z lastnimi rokami

Za izgradnjo monolitnega stropa pri gradnji zasebne hiše bodo potrebni naslednji materiali in orodja:
  Monolitne talne plošče

Polnjenje monolitne talne plošče

Polnjenje talnih in podstrešnih tal ni možno brez posebne opreme, ki je betonska črpalka. Ta stroj je sposoben črpanja betonske raztopine na višino 56 metrov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty