sobota, 9 czerwca 2018

Navodila za montažo profilirane strešne kritine

  Navodila za montažo profilirane strešne kritine

Prekrivanje med listi valovitega

Pri nameščanju valovite strehe obstajajo posebna pravila, ki urejajo velikost vzdolžnega prekrivanja med ploščami prevleke, ki preprečujejo puščanje strehe. Kot dizajn letve je prekrivanje odvisno od kota strešnega koša.
  Navodila za montažo profilirane strešne kritine

Profilirana folija: dodatna oprema, lastnosti

Prvi list valovitega talnega obloga je poravnan na strehah in koncu in je pritrjen z vijakom s tesnilnim podložko na grebenu. Po tem se drugi list položi in uskladi s prvim. Med seboj so pločevine pritrjene v vzdolžnem prekrivanju z vijaki z vijaki s tesnilno oblogo. Po pritrditvi treh ali štirih listov jih je treba poravnati vzdolž črte strehe in šele nato pritrditi na zaboj. Vsak naslednji popis bo pokrival prejšnji.
  Navodila za montažo profilirane strešne kritine

1. Postopna namestitev strešnih kritin ↑

Ob upoštevanju dejstva, da je namestitvena tehnologija strešne kritine s profesionalnim tlakom precej preprosta, pa pri delu s svojimi rokami potrebujete največjo usklajenost in natančno izvajanje priporočil, ki so navedena v korakih po navodilih za profesionalne talne obloge.
  Navodila za montažo profilirane strešne kritine

Vrste profilov za streho

Odvisno od videza se razlikujejo: visoka ali nizka, simetrična ali asimetrična. Oblika je lahko zaobljena, trapezna in sinusoidna. Na voljo tudi z pocinkano ali polimerno prevleko.

Naprava letve za montažo strokovnega lista na streho

Pri polaganju profesionalnega tlaka na strehi je pritrjen na poseben zaboj. Izdelan je iz lesenega lesa, predhodno obdelanega z antiseptikom ali iz kovinskega profila z debelino stene največ 2 mm. Ta omejitev je posledica dejstva, da boste sicer morali vrtati luknje za namestitev vsakega strešnega vijaka. Na kovinske vijake je poseben košček, lahko pa je le kovina debela do 2 mm. Višina letve, to je razdalja od ene vodoravne palice do druge, je določena z nosilnostjo valovitega kartona. Navedeno je v tabeli.

Namestitev strešne valovite plošče

Navodila za montažo

Pri vgradnji strehe iz profesionalnega tlaka je potrebna obrezhetka. Zaboji so iz jeklenih nosilcev ali desk. Profilirana folija se praviloma uporablja za strešne kritine v stavbah, kjer je naklon manjši od 12 m. Če je na pobočju več listov profilirane folije, se določi količina horizontalnega prekrivanja, odvisno od kota strehe. (tab. 1).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty