sobota, 9 czerwca 2018

Tehnologija gradnje mostov

  Tehnologija gradnje mostov

Načela sodobne gradnje mostov

Sodobna načela sodobne gradnje mostov so posledica skoraj neomejenih možnosti oblikovanja geometrijskih struktur. Sestavljeni so v izvedbi nadgradnje kot prednapeti armiranobetonski kontinuirni nosilec.

Kovinski most se razteza

Masovna uporaba kovinskih mostov se je začela sredi prejšnjega stoletja. Razlog za povečano zanimanje za to gradbeno tehnologijo je bila uvedba varjenja pri proizvodnji elementov mostov v podjetjih in začetek uporabe vijačnih tornih spojev namesto zakovičenih pri izdelavi elementov in montaže. Hkrati so bili uporabljeni jekleni trgi in žarki.
  Tehnologija gradnje mostov

Mostovi Daljnega vzhoda

JSC "Inštitut Giprostroymost" je v preteklosti tesno povezan z delom v Daljnem vzhodu. Veliko število mostov na cestah in železnicah Daljnega vzhoda je bilo zgrajenih po projektih Inštituta.
  Tehnologija gradnje mostov

2. SISTEMSKI INŽENIRING KOT METODOLOGIJA IZDELAVE TEHNIČNIH SISTEMOV

2.1. Sistemsko inženirstvo. Splošne določbe

V preteklem XX. Stoletju na področju znanstvenih spoznanj je jasno definirana smer gradnje (sinteze) različnih vrst "umetnih sistemov". Sistemske ideje so hkrati obsegale najrazličnejša področja znanosti in prakse.
  Tehnologija gradnje mostov

LESNI DELI IN MALI DIZAJNI DELI

Rimske oboki nikoli niso zagovarjali strehe; bili so neposredno tlakovani, ki je dobil nagib, ki zagotavlja odtekanje deževnice. Rimljani niso videli točke v prostoru pod streho strehe, kar je samo po sebi prekrivalo; Tako so rimske stavbe pokrite z loki ali špirovci.

Sistemi premazov mostov

Razvili smo izdelke za hidroizolacijo in premaze za mostove in parkirišča na več ravneh "Lemmastiks", "Lempruf" in "Lemfalt" so se izkazali za zanesljive in trajne materiale

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty