poniedziałek, 15 października 2018

Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

  Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm
  Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

Sodobni betonski gradbeni materiali

Najbolj priljubljeni tipi gradbenih celičnih betonov, kot so ekspandirani gline beton, pene beton, aerated concrete. Vse tri vrste izvedenih izdelkov iz betona zaradi porozne strukture odlikuje lahkotnost, trajnost, enostavnost predelave in namestitve. V primerjavi z njihovim progenitor-betonom so lahki in imajo odlične lastnosti toplotne izolacije. Stene teh materialov dihajo, ohranjajo mikroklimo v sobi. Betonske strukture ne gorijo, ne gube, za razliko od, na primer, iz lesa, ki ima tudi edinstvene okoljske značilnosti.
  Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

Vrste in velikosti opek

Pred začetkom gradnje sledi izračun in nakup potrebnih gradbenih materialov. Pravilno izvedeni izračuni bodo preprečili pomanjkanje gradiva med gradnjo ali njegov presežek v velikih količinah. Strokovnjaki priporočajo enkratno nakup cigaret, da bi se izognili neskladnostim v barvi. Za izračun količine materiala so potrebne naslednje informacije:

Polaganje prve vrste blokov pene

Polaganje prvih blokov se izvaja na vogalih. Od katerega drugega kota za začetek polaganja je tudi pomembno. Prvi blok pene je nameščen pod kotom, ki je najvišji glede na druge. Plast malte pod tem blokom bo veliko tanjši kot pod bloki pene v drugih vogalih. Izbor je poljuben.
  Postavitev zunanjih sten večstanovanjske stavbe

Zaključek strokovnjaka za gradnjo stavbe

Delo na gradnji predelnih sten iz pene betonskih blokov je treba izvajati v skladu s tehnično dokumentacijo, ki vsebuje:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty