wtorek, 16 października 2018

Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

Kaj je zgrajena hišna hiša in njegove vrste, odvisno od materiala?

Pojem "okvirna hiša" je treba razumeti dobesedno. Stavba bo dejansko sestavljena iz notranjega okvira, ki bo s posebnimi materiali zaščiten od znotraj in zunaj. Za zunanjo in notranjo oblogo se uporabljajo oba pločevina (cSP, OSB in vezan les), kot tudi oblikovani (blok, stenska opaža ali imitacija bar). Notranji steni so napolnjeni s katero koli izolacijo - steklena volna, mineralna volna, polistirenska pena ali pena. Glavni nosilec stavbe je razdeljen na okvir, ki je lahko lesen in kovin, čeprav se prva možnost uporablja veliko pogosteje.
  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

KAJ JE 3D OKVIRNA TEHNOLOGIJA?

Patentirana 3D tehnologija gradnje hiše je energetsko učinkovita in močna stenska zgradba, sestavljena iz treh lesenih okvirjev, ki so med seboj razmeščeni. V agregatu gre za enotno togo prostorsko strukturo zunanjih sten, sloj-sloj, napolnjen z negorljivo bazaltno izolacijo. Med notranjim in zunanjim okvirjem je dodaten sloj izolacije vmesnega okvirja. Elementi zunanjih in notranjih okvirov niso v stiku med seboj. Zaradi tega je bila zamrznitev skozi stene popolnoma odpravljena.
  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

Tehnologija gradnje okvirnih hiš

Okvirne hiše so zelo priljubljena tehnologija gradnje primestnih stanovanj. Hiše, zgrajene na tej tehnologiji, imajo enostavno montažo, obstaja svoboda notranjega načrtovanja in istočasno je tehnologija v celoti dostopna mamcem. Ta dejstva so dala okvirno tehnologijo množično distribucijo in visoko popularnost.
  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

Materiali za gradnjo okvirne hiše

Gradnja okvirnih hiš se šteje za najbolj ekonomično v smislu intenzivnosti materiala in intenzivnosti dela. Ob njihovi erekciji je potrebno 2-3 krat manj materiala kot pri uporabi, na primer, dnevnika ali palice.
  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

Izbira temeljev za okvirno hišo

Če želite postaviti prvi kamen prihodnjega doma, morate biti prepričani v moč in zanesljivost stavbe. Zato je treba temeljito pristopiti k izbiri razlogov. Torej, kakšna je osnova za izbiro okvirne hiše? Obstaja več možnosti, ki so primerne za prihodnjo moč hiše in geološke razmere mesta.
  Gradnja hiše na okvirni tehnologiji

Hiše na tehnologiji okvirja

Primerjava "okvirnih hiš" in hiš iz tovarne "Valdek": prednosti in značilnosti metod

V Skandinaviji in Severni Ameriki, več desetletjih, so bile hiše s prefabnimi okvirji najbolj priljubljene v gradnji nizke gradnje. Najpogostejša imena teh tehnologij v naši državi so "finska" in "kanadska".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty