niedziela, 14 października 2018

Betoniranje temeljev

  Betoniranje temeljev

3. korak: izpolnite temelj

Tehnologija temeljnega ulivanja nujno vključuje ustvarjanje ojačitve. To bo zahtevalo uporabo kovinskih palic (premer 8-10 mm). Od njih bo treba narediti mrežo. Velikost celic mora biti približno 0,15 * 0,15 m. Postavljena je v votlino med nameščenim opažom. Po tem se izvede betoniranje. Izvaja se lahko na 1 od dveh načinov. Razmislite o vsakem od njih.
  Betoniranje temeljev

Betoniranje temeljev trakov, tehnologija

Tehnologija izlivanja trakove temelji prednapetost. Ta postopek zahteva uporabo kovinskih palic, katerih pomoč je potrebno izdelati kovinsko mrežo s celicami velikosti 0, 20 * 0,20. Po ojačitvi začne postopek betoniranja temelj. Ta postopek podrobneje razmislite:
  Betoniranje temeljev

Tehnologija betoniranja temeljev stavb in konstrukcij

Postopek betoniranja gradbenih konstrukcij se začne z direktnim sprejemom betonske mešanice na objektu in se konča le v trenutku, ko beton doseže svojo konstrukcijsko trdnost. Zato tehnologija betoniranja vključuje številne dejavnosti z življenjsko dobo, kontrolnimi točkami in rezultatom. Z vsakim izmed njih bomo na kratko seznanjeni.
  Betoniranje temeljev

Polnjenje in betoniranje temelj za hišo.

Kakšna je osnova? Ne glede na to, katera vrsta temeljev je izbrana za zasebno hišo - trak, ploščo, stolpnico ali kup - ne morete se izogniti betoniranju temeljev. Takšna je gradbena tehnologija vsakega sodobnega doma. V tem članku bomo razmišljali o zaporedju ukrepov za ustvarjanje konkretne podlage hiše.
  Betoniranje temeljev

2. faza: izkopavanje

V drugi fazi dela je vprašanje, kako narediti temelje za hišo, omogočiti izvajanje zemeljskih površin. Vse, kar ste označili, bo zdaj treba kopati. Če govorimo o plitki podlagi za majhno hišo, potem lahko storite z lopatami. Ampak, če morate kopati jamo, brez posebne opreme ni dovolj.
  Betoniranje temeljev

Ali je mogoče zmanjšati stroške betona na račun gradbenih materialov?

Približno 50% stroškov ureditve fundacije predstavlja potrošni material. Po statističnih podatkih, 2/3 zasebnih stavb ne vzdrži načrtovalnega obdobja moči. Želja razvijalcev, da prihranijo na materialih za podlago in zmanjšajo stroške prelivanja, izgleda precej razumna. Vendar strokovni gradbeniki in arhitekti močno svetujejo, da tega ne storijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty