niedziela, 14 października 2018

Mavčne zunanje stene sami

  Mavčne zunanje stene sami

Zunanji omet domov z lastnimi rokami.

Ko se odločite za primernost ometov in izbiro ustrezne sestave, nadaljujte z delom. Na začetku je fasada vredno raziskati, ugotoviti število in globino poškodb na površini, prisotnost razpok, pobočij.
  Mavčne zunanje stene sami

Razlike v dekorativnih zmeseh

Silikatne raztopine so tekoče, se lahko uporabijo takoj po odprtju posode. Toda njihova glavna pomanjkljivost je majhen izbor barv. Poleg tega je treba takšne mešanice nemudoma porabiti, sicer se bodo hitro izsušili. Ta fasadni omet zagotavlja odlično vodoodpornost in se ne boji mehanskih poškodb.
  Mavčne zunanje stene sami

Razvrščanje kiti po namenu

Vse vrste fasadnih polnil so fini materiali, vendar glede na namen lahko sestavljajo frakcije različnih velikosti.
  Mavčne zunanje stene sami

Malter za mavčne stene: proporcije

Poglejmo, kako narediti malto in kakšen pes je potreben za omet. Najboljša za peskanje kariernega peska. Priporočljivo je, da pesek presejemo skozi majhno mrežo (iz postelje lahko uporabite oklopno mrežo). Ko boste izvedli to operacijo, boste odrezali velike kamenčke in kosov gline, ki bi vas med ometom lahko preprečili.
  Mavčne zunanje stene sami

Kako delati omet?

Mavrični omet se redko uporablja za merjenje velikih delov sten. Kratki čas nastavitve omogoča, da se pri popravljanju majhnih napak hitro opravi delo. Če se odločite za omet stene z ometom, ga razredčite v posodi v majhni količini in takoj pritrdite na stene. Raztopino je treba zelo hitro gnetiti, zato se uporablja šob mešalnik, ki je pritrjen na električni vrtalnik. Najprej v posodo vlijemo vodo, nato pa vlijemo v suho zmes. Mešanje se izvaja do popolne izločitve kep.
  Mavčne zunanje stene sami

Vrste dekorativnih ometov in njene uporabe

V prodaji je veliko materialov, namenjenih dekoriranju sten. Dekorativni omet še vedno ima posebno mesto med njimi in velja za enega najboljših, saj je preprostost zaključnih del in spektakularen končni rezultat odlična izbira. Pravzaprav vsaka takšna snov na začetku predstavlja nekakšno pasto, ki jo je treba uporabiti za stene ali stropove. Lahko se uporablja kot osnova za druge materiale in kot samostojno končno obdelavo. Poglejmo, kakšen material je, kako čudovito je in kako se uporablja dekorativni omet z lastnimi rokami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty