piątek, 19 października 2018

Soočanje s podstavek

  Soočanje s podstavek

Značilnosti osnove in materiala za njegovo izdelavo

Če je višina kleti manjša od 0,4 m, je težko opremiti hidroizolacijski sloj, ki lahko zaščiti steno pred vlago. Podnožje lahko izpljamo s površino, štrlečim ali padajočim. Najpomembnejše so štrleče in celo vrste kletnih površin, čeprav nadzemni, padajoči deli temeljev trajajo dlje, ker so manj dovzetni za učinke padavin. Uničevalni dejavniki, ki nenehno delujejo na kleti, so vlaga, temperaturna razlika, izkrivljanje zunaj sezonskih sil.
  Soočanje s podstavek

Dekoracijo kleti hiše z dekorativnim ometom

Dekorativni omet (vendar kot mnogi materiali, ki se sprijemajo) se nanese na predhodno pripravljeno površino: očistimo in pripravimo. Pred nanosom nekaterih vrst ometa uporabite ojačitveno maso na osnovi mineralov.
  Soočanje s podstavek

Priprava in zaščita pokrovčka

Ker je spodnje območje fasade, ščiti stavbo pred vlago in umazanijo in nosi ne samo pomembno mehansko obremenitev, temveč je povezano tudi z vplivom sprememb temperature okolja, padavin, podtalnice in poplavnih voda. Temperatura vlažnosti in zraka v prostoru je v veliki meri odvisna od njenega stanja. Zato morajo biti materiali, iz katerih je izdelan ta gradbeni element, trpežni, odporni proti vlagi, visokim in nizkim temperaturam, kar pomaga zagotoviti zaščito pred zmrzovanjem. Lahko se namesti iz posebne opeke, betonskih blokov ali naravnega kamna.
  Soočanje s podstavek

Izbiranje možnosti za zaključno osnovo ↑

Estetska privlačnost celotne stavbe bo v veliki meri odvisna od pravilne in harmonične zasnove baze. Danes na gradbenem trgu obstaja veliko število različnih oblikovalskih možnosti, ki se razlikujejo glede na teksturo in barvo, kot tudi na lastnosti uporabljenih materialov.
  Soočanje s podstavek

Potreba po zaključku pokrova

Zaključitev površine kleti hišne ploščice je izdelana, da bi dosegli različne učinke. V zunanjosti stavbe na tem področju najbolj vplivajo vlažnost, onesnaževanje, šok in drugi negativni dejavniki. Zato je priporočljivo še dodatno krepiti. Verjetno ni boljšega od uporabe ploščic.
  Soočanje s podstavek

Tehnologija dela za naravni kamen

Preden se lotite kleti, se morate odločiti, na katero površino boste namestili material. To pomeni, ali bo prišlo do dodatne izolacije ali hidroizolacije.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty