sobota, 20 października 2018

Popravilo bakrene strehe

Življenjska doba bakrene strehe

Bakrova streha bo trajala več kot 100 let in zahteva minimalno vzdrževanje. Če je streha pravilno nameščena, ni izpostavljena ekstremnim vremenskim razmeram in mehanskim poškodbam, bakrene strehe služijo več generacijam.

Naprava bakrene faltsevy strehe

Krovska dela na bakrenih strehah so ena od prednostnih usmeritev skupine Swift, ki ponujajo največjo zanesljivost, kratke pogoje in optimalne stroške strehe, saj:

Baterijsko streho popravite z lastnimi rokami

Odprava napak bakrene strehe s spajkanjem. Ta metoda je ena izmed najučinkovitejših pri nujni odpravi napak na bakrenih strehah. Dogaja se, da sčasoma nastanejo mehanske poškodbe na bakrenem premazu ali na nekaterih območjih moti tesnjenje spojev šivov na slikah. Takšne napake je dokaj enostavno popraviti s spajkanjem, z nekaj veščinami. Najprej morate skrbno očistiti okvarjeno območje do značilnega sijaja. Glede na prihajajoči obseg dela in razpoložljivost opreme izberite eno od dveh možnih tehnoloških možnosti:
  Popravilo bakrene strehe

Prednosti in pomanjkljivosti bakrene strehe

Glavna pomanjkljivost je seveda visoka cena. Poleg tega ima bakreno streho visoko toplotno prevodnost, to pomeni, da se hitro segreje pod soncem in ohladi med hladno sezono. Prav tako je treba upoštevati njegovo slabo zvočno izolacijo: dežne kapljice, ki padejo na streho, se lahko slišijo v zaprtih prostorih. V zvezi s tem naprava bakrene strehe vključuje uporabo dodatnih zvočnih in toplotnoizolacijskih materialov.

Delna in popolna zamenjava bakrene strehe

Lastniki projektnih hiš, ki so med gradnjo ponujali vrsto strešnih materialov, redko razmišljajo o popravilih, če je bil kot premaz izbran baker. Toda naravni in drugi dejavniki tveganja so neizprosni, tako da so celo najbolj zanesljive konstrukcije brez vrednosti.
  Popravilo bakrene strehe

Glavne komponente, ki zahtevajo posebno pozornost pri namestitvi bakrene zgibane strehe:

1. Arrangement endovoy. Konec je tvorjen, ko sta dve ravnini strehe sekata in je ena od najbolj kritičnih vozlišč pri nameščanju bakrene zgibane strehe. Povezavo navadnih slik z oblogo konca (podloga) je treba opraviti bodisi v dvojni prepogibi bodisi v ležečo gubo skozi tesnilno maso.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty