piątek, 19 października 2018

Načini pritrditve

  Načini pritrditve

Možne možnosti namestitve ↑

Pri izbiri lestence ne bi smeli voditi le osebne nastavitve, barvno združljivost in slogovno skladnost svetlobne naprave z ostalo notranjostjo. Najprej je pomembno, da izpolnjujete naslednje zahteve:
  Načini pritrditve

Vrste električnega dela

Namestitev sistema oskrbe z električno energijo izvajajo izkušeni strokovnjaki v skladu z veljavnimi predpisi in tehničnimi standardi. Kvalificirani električarji poznajo vse subtilnosti električne energije in imajo tudi potrebno opremo, tako da delo traja kar nekaj časa.
  Načini pritrditve

Malo o spot osvetlitvi

Oblikovanje, reflektorji, ki so okrepljeni na spuščeni strop, imajo le 30 stopinj osvetljevalnega sektorja. Toda zaradi svoje kompaktnosti se lahko tesno pritrdijo čez strop. Da bi zagotovili pravilno osvetlitev, razdalja med vrsticami ne sme preseči 1 metra, razdalja od svetilke zadnje vrstice do stene ne sme presegati 60 cm. Številke so za sobe s stropno višino 2,5 m. Zahteva, da se presečišče stožcev osvetlitve z vsakega mesta nahaja na višini, ki presega večino predmetov v prostoru.
  Načini pritrditve

Namestitev stikala

Eno od osnovnih pravil pri vgradnji katerekoli vrste stikala, osvetlitve ali samodejnega - vedno je nameščeno na fazno žico. Zdi se, kakšna je razlika - navsezadnje, če namestite stikalo na nevtralni vodnik, bo vezje še vedno odprto in svetloba bo ugasnila.
  Načini pritrditve

Izbira tipa žarnice za vgradno stropno svetilko

Pred nakupom svetilke, vgrajene v spuščeni strop, je potrebno izbrati tip žarnic in določiti njihovo število, da zagotovite zadostno osvetlitev prostora. Trenutno se za montažo v svetilke vgradne svetilke uporabljajo štiri vrste svetilk: žarnice z žarilno nitko, halogenske, kompaktne (imenovane so tudi energetsko varčne ali fluorescenčne sijalke) in LED. Vsak tip žarnice ima svoje prednosti in slabosti, poleg tega pa vpliva na najmanjšo razdaljo med vgradnjo obešanega stropa in fiksnim, kar je odločilen dejavnik v prostorih z nizkimi stropi.
  Načini pritrditve

Namestitev lestence na strop in svetilke na mestu

Svetilka je nameščena v stropu najpreprostejše izvedbe (vse svetilke se vključijo z enega stikala), ko je kavelj za lestenec že gnan, dve žici pa sta obešeni z montažne luknje v stropni fazi in nevtralno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty