sobota, 20 października 2018

Gradnja kleti z lastnimi rokami

  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Gradimo klet z lastnimi rokami

Kletna tla so del stavbe, ki je delno ali popolnoma zakopana pod tlemi. Klet je ponavadi opremljen s pomožnimi prostori ali garažo, vendar nekateri projekti vključujejo napravo v kleti kopeli, savno ali celo telovadnico z bazenom. Pri hišah, zgrajenih na majhnih parcelah ali na pobočju, je pritličje preprosto nenadomestljivo - omogoča vam bistveno povečanje uporabne površine stavbe, ne da bi širili gradbišče.
  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Dela, povezana z gradnjo temelja

Gradnja kleti z lastnimi rokami zahteva ustrezno konstrukcijo temeljev. Ko delate sami, morate izbirati med trakom in predponami. Globina temeljev je pomembna. Na primer, če je temelj visok 2 metra, potem je njegova globina večja od 15 cm. Po cementni grabi (10 dni) lahko nadaljujete s konstrukcijo pokrova.
  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Gradnja v začetni fazi

Najprej je treba kopati jarko, katere globina bo določena glede na to, kaj bo klet, in za kakšne namene se bo uporabljalo. Na splošno je mogoče izposojeno bager posebej izposoditi kopalnico, ki je lahko veliko cenejša od zaposlovanja delavcev z lopatami, ki bodo naredili vse za dolgo časa in njihove plače bodo na uro.
  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Vrste kletnih temeljev

Pogoji terena ne omogočajo, da bi točno temelj, ki je bil zasnovan in načrtovan. Med drugim se možnosti lahko razlikujejo glede na ozemeljsko prebivališče v drugi regiji.
  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Materiali za kletne stene

Najlažji način za gradnjo kleti z lastnimi rokami je uporaba temeljnih blokov. Takšna priljubljenost FBS je posledica dejstva, da je treba pripravljene bloke položiti le na pripravljeno površino (pogoji takšne konstrukcije za povprečno kočo ne presegajo enega dne z žerjavom).
  Gradnja kleti z lastnimi rokami

Kopanje jame pod pritličjem

V skladu z urejenimi dokumenti je višina kleti 2,5-3,0 m, po potrebi pa lahko višino povečate. Izkopavanja se kopajo do globine, do katere želite poglobiti prihodnje območje, plus prostor za vse potrebne komunikacije. Toda preden načrtujete to nadstropje, se morate odločiti, kakšne vrste tal na vašem spletnem mestu. Če je tla s površinsko podzemno vodo, globina jame ne sme preseči enega metra. Da bi pritličje bilo 2,5 metra in višje, morate dvigniti tla in odlagati odpadke. Vendar bo ta možnost dražja in ne ekonomična. Če na mestu pride do stagnacije vode, je treba v tem primeru izsušiti gradbišče in odtok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty