wtorek, 16 października 2018

Soočanje z opečnimi zidovi

  Soočanje z opečnimi zidovi

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Za informacije o posušenih opekah iz glinenih materialov glej kitajske in rimske vire. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.
  Soočanje z opečnimi zidovi

Značilnosti materiala

Prednja opeka, ki se najpogosteje sooča, je iz iste surovine kot navadna, vendar ohranja natančnejše geometrijske dimenzije. Napaka v dolžini izdelka je 4,4 mm, širina - 3,3 mm, debeline 2,3 mm. Površina je lahko gladka, strukturirana - na primer z divjega kamna ali glazirana, vendar s kakršno koli teksturo ne vsebuje razpok, čipov in drugih okvar. Dolga stran obrazne opeke se imenuje žlica, zadnjica se pokrije, podporna površina je postelja.
  Soočanje z opečnimi zidovi

Pravila delovanja

Treba je omeniti, da je opeka, ki je opečena z opeko, ena najtežjih in zamudnih, med katerimi je potrebna velika pozornost in posebna natančnost. Če je obseg vašega dela velik, ga verjetno ne boste sami obvladali. V skladu s tem boste potrebovali prijatelja, ki bo pomagal pri delu. V bistvu je zidan obrazni kamen izdelan z izgradnjo prostora.
  Soočanje z opečnimi zidovi

Vezava zaključne stene na glavno

Na fasado hiše mora biti nujno pritrjena površina. V nasprotnem primeru lahko zunanja stena s časom zruši, se premakne in razpoči. Obstaja veliko načinov za vezavo zaključnega sloja na glavne stene. Na primer lahko uporabimo kovinske palice ali ometno mrežo. Poleg tega se lahko v kombinaciji s pletilsko žico uporabijo tudi 6 mm plošče.
  Soočanje z opečnimi zidovi

Kako postaviti obrnjeno opeko

Začetek polaganja opečenih zidakov sestoji iz priprave površine in mešanja plastične raztopine. Pripravljene raztopine in mešanice za polaganje opek, lahko kupite v skoraj vsaki specializirani trgovini. Da bi povečali oprijem in povečali zanesljivost spajanja opek z drugimi, pred polaganjem opeke navlažite z vodo.
  Soočanje z opečnimi zidovi

Potrebna orodja in gnetenje

Lopatica se uporablja za pobiranje raztopine, jo postavite na dno, pobirajte presežek, ki je prišel iz priključnih šivov. Brez lopatic se bo delo ustavilo, to je kot delovna roka zidarja. Vrstice morajo biti strogo navpične in vodoravne, nadzirati njihovo raven gradnje in vodo. V nasprotnem primeru bodo celo nevidna izkrivljanja v zidu povzročila nepopravljive posledice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty