sobota, 20 października 2018

Struktura strehe

  Struktura strehe

Montaža strešne strehe

Pred vgradnjo špirovcev pritrdite mauerlat na vzdolžne stene z uporabo sidrnih vijakov. Nato morate določiti optimalen prerez krakov, ki so odvisni od dolžine in razdalje med njimi. Če želite to narediti, lahko uporabite spodnjo tabelo, ki vam omogoča, da izberete prečni prerez nožev, odvisno od njihove dolžine. Če je potrebno, da je les imel drugačno širino in dolžino krakov, se zahtevana velikost doseže z združitvijo (gradnjo) s pomočjo pritrdilnih elementov.
  Struktura strehe

Predvsem - vreme v hiši

Streha - del stavbe, ki je neposredno izpostavljen vremenskim vplivom. Pravilno opremljena streha zagotavlja vzdržljivost celotne zgradbe. Za njene pomembne lastnosti, kot so odpornost na vodo, vodo in toploto, neprepustnost in moč. Za zagotavljanje dosledne vzdrževane zdrave mikroklime je potrebno zagotoviti visoko kakovostno streho s polno odgovornostjo in se nato ne bo lotevala dragih popravil.
  Struktura strehe

Prezračevalna naprava ↑

Skodle - hermetični, vetrovni in neprepustni strešni material. Zato strešna kritina zagotavlja obvezno organizacijo prezračevanja strešnega prostora. Če je podstrešje prezračeno, zadostuje prezračevanje lukenj v žlebovih. Ko je streha združena na špirovce, je nasprotna tirnica nameščena z debelino 35-40 mm, na njej pa je pritrjena škatla. Kanali zraka se oblikujejo med posameznimi kraji. Na dnu zraka vstopi v vezivo, na vrhu pa pride skozi posebne naprave: zračen greben ali prezračevalnik. Ni potrebno, vendar je priporočljivo postaviti hidroizolacijsko membrano med škarjivo in nasprotni žarek, saj stane malo.
  Struktura strehe

Pogoste napake pri nameščanju strešnih konstrukcij ↑

Pravilna struktura strehe je odvisna od številnih dejavnikov in vsi so znani profesionalnim strešnikom. Toda začetni mojstri pogosto naredijo številne napake, ki pozneje preprosto pokvari streho:
  Struktura strehe

Kovinska streha

Danes se takšno delo opravlja predvsem z uporabo kovinskih ploščic. V tem primeru so stroški strehe cena materiala in stroški montažnega dela. Ti stroški so neločljivo povezani s proizvajalcem kovinske plošče in njeno namestitveno površino. Bolj slavni proizvajalec in večji prostor, višja je končna cena.
  Struktura strehe

Navodila za namestitev profilnega lista

Za začetek lahko vsak strešni material položimo pod določenim kotom, kar zagotavlja kakovost svojega delovanja. Tisti, ki je vsaj enkrat postavil streho, ve, da je kot namestitve strešne kritine določen kot samega strešnega naklona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty