sobota, 20 października 2018

Hlajenje hiše s plinskim betonom

Kadar je potrebno segrevati stene blokov iz gaziranih betonov

Na prvi pogled se zdi logično, da navaden bralec izvede izolacijo takoj po postavitvi zidu stavbe ali celo med njegovo gradnjo. Vendar je to velika napaka! Pomembno je, da ne izločite blokov gaziranih betonov iz zunanjega okolja takoj po njihovi odprti embalaži. Dejstvo je, da so po oblikovanju in sušenju bloki tvorjeni v pakiranjih, ki jih zavijejo s plastično folijo. Tako imajo bloki sami sebi precej visoko vlažnost, ki bo pod vplivom negativnih temperatur zagotovo uničila material, kar bo povzročilo uporabo zgradbe kot celote.
  Hlajenje hiše s plinskim betonom

Preden toplo hišo iz plinskega betona

Pri izolaciji sten iz gaziranega betona lahko uporabite različne materiale, od navadnega ometa do posebnih "dihalnih" materialov z visoko toplotno izolacijo. Takšni materiali se uporabljajo kot:

Ali je vredno, da izolira hišo betonskih blokov

Odkrivanje vprašanja, ali je treba segreti aerosol iz betona, je treba najprej odgovoriti na vprašanje, kateri aeratorni beton je. To je gradbeni material, ki sodi v kategorijo celičnega betona. Bloki so izdelani iz kremenčevega peska, cementa z dodatkom pihalnih sredstev. Med izdelavo je znotraj blokov oblikovana porozna struktura. Kakovost gaziranih betonskih blokov je v veliki meri odvisna od razporeditve pore.
  Hlajenje hiše s plinskim betonom

Najbolj priljubljene možnosti

Najbolj optimalna izolacija za stene betoniranega betona je mineralna volna (steklena volna, kamena volna). Ta material je izdelan iz steklenih vlaken, ki se proizvajajo po metodi industrijske predelave odpadkov iz metalurgije, silikatnih mineralov. Minvat je odporen proti mehanskim poškodbam, ne gorenju in prepustnosti hlapi. Varna je za zdravje, okolju prijazen material.
  Hlajenje hiše s plinskim betonom

Kamena volna in omet

Mineralna volna se lahko zloži na fasadi stavbe v eni ali dveh slojih. Enoslojna izolacija sten iz gaziranega betona od zunaj je lažja, vendar se oblikujejo reže, ki jih je treba med namestitvijo izolacije izločiti. Dvoslojni sloj omogoča doseganje prekrivanja spojev spodnjega sloja z listi zgornjega dela, ki izključuje vrzeli.
  Hlajenje hiše s plinskim betonom

Kdaj nastane potreba po izolaciji?

Če je gostota betonskega betona D500 - to je najbolj priljubljena velikost, pri kateri je debelina stene 300 mm. Te stene morajo izboljšati izolacijske lastnosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty