piątek, 19 października 2018

Kako uporabiti kiti na suhem zidu

Izbira kita za drywall

V trgovinah gradbeni materiali zadosten izbor suhih gradbenih mešanic. So tako veliko, da kakšne vrste kiti kiti drywall, ne takoj ugotoviti. Nekateri materiali so namenjeni za zaključek stropov in sten, drugi - razpoke in žetone. Drugi se uporabljajo izključno za dekorativne namene.
  Kako uporabiti kiti na suhem zidu

Pravila za kiti iz suhih zidov: skriti vijaki ↑

Vsi listi suhih zidov so pritrjeni na kovinski okvir z vijaki. Zato je treba prikriti vse pritrdilne točke, vendar preden nadaljujete z nanašanjem kita, morate poskrbeti, da so vijaki dovolj vdolbljeni v listo suhih zidov. Če želite to narediti, vzemite navadno lopatico in jih držite hitro vzdolž stene. Če se to orodje ne okleva kjerkoli, so vsi pritrdilni elementi dovolj priviti. V nasprotnem primeru je izveden izvijač ali izvijač in se "dela z napakami". Ponavljajoče se gladko držanje lopatice na listu vam omogoča nadaljevanje na naslednji korak.
  Kako uporabiti kiti na suhem zidu

Kako narediti drywall ↑

Kiti v suhih zidovih morajo biti popolnoma vsi šivi, vdolbine in spoji, kot tudi montažne luknje, kjer so glave vijakov. Začetni kit se pripravi neposredno pred uporabo. Prah, kupljen v trgovini, se v določenem razmerju preprosto razredči z vodo. Morate pripraviti količino kita, ki jo lahko hitro izčrpate.
  Kako uporabiti kiti na suhem zidu

Faze suhih zidov

Kiti za mavčne plošče se začnejo, ko je mavčna plošča pritrjena na steno ali na strop, jo je treba skrbno pripraviti. Za to so uporabljeni različni primerji, najbolj optimalni pa so Comandor in druge uvozne različice. Ni skrivnost, da je mavčni stropni kiti veliko težje kot strešni zid. Po sušenju praška morate skrbno zapečatiti šive. V ta namen se uporabijo mavčni ometi vrste Rotband, Perfix in posebna mrežna očesa (serpyanka), ki omogočajo boljše lepljenje sklepov.

Kako pripraviti dryty pripravljalna dela.

Po končani namestitvi suhih zidov pripravite steno za kit. Najprej je treba razširiti sklepe med nameščenimi listi GCR. Rob stožca smo odrezali z nožnim nožem pod kotom 45 stopinj in skozi vse sklepe.

Dokončanje suhega zidu pod ozadje

Da bi končni dekor sten ali stropa mavčnih plošč izgledal kvalitaten, brez pomanjkljivosti, se morate še posebej paziti, da se nanašate na površino ometa GKL.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty