środa, 17 października 2018

Stenska ojačitev

  Stenska ojačitev

Kako izbrati pravo mrežico za ojačitev stene?

Obstaja veliko odtenkov, ki bi jih morali vedeti pri izbiri mreže. Mreža za ojačitev je lahko kovina, plastika ali steklo iz stekla.

Metode za preprečevanje ponovnega razpokanja na ometanih ali ometanih površinah

Razpoke se pojavljajo pri izdelkih različnih materialov: v stičiščih okenskih in vratnih okvirjev ter pregradah do sten. Razpoke so povezane s krčenjem končnih materialov, s temperaturo in drugimi deformacijami. Na primer, ometi na cementnem vezivu, ki se nanesejo na betonsko steno ali ometno steno, se skrčijo, ko jih postavijo in so prekrite z mrežo majhnih razpok. Pojav takšnih razpok se lahko izognemo, če uporabljate neprepustne mešanice ometov in kitov na ometu ali polimernem vezivu.
  Stenska ojačitev

Namen okrepitve

Pri gradnji ali popravilu je uporaba armatur za stene zelo pogosta. Obstajajo napake, ki jih zaradi različnih razlogov ni mogoče skriti. Nekatere pomanjkljivosti brez težav lahko prikrijete, popolnoma poravnate, tako da niso vidne. To se naredi s plastjo ometa ali posebnimi rešitvami. Če je poškodba lokalna po naravi in ​​so majhna, potem lahko naredite malo plast ometa.
  Stenska ojačitev

Zakaj morate okrepiti monolitne stene?

Za okrepitev betonske konstrukcije se uporablja kovinski okvir, ki je izdelan iz jeklene ojačitve s premerom od 6 do 12 mm. Debelina jeklenih palic je odvisna od pričakovanih obremenitev in obratovalnih značilnosti kletne konstrukcije.
  Stenska ojačitev

Okrepitev pene blokov pred namestitvijo ploščic tla

Utrjevanje pene blokov, ki bodo kasneje doživeli povečano obremenitev iz težkih plošč, je potrebno za učinkovito zmanjšanje točkovnih vplivov na stene. Za to je potrebno organizirati armirani betonski jermen, ki se nahaja vzdolž dna stene. Višina naj bi dosegla približno 14,0-22,0 cm od spodaj. Ojačevalni material tukaj je izbran po tem načelu - bolj masivni so zložene plošče, je treba uporabljati debelejše in daljše žice.

Okrepitev sten - za kaj in kako

Pri gradnji iz gaziranih betonskih blokov (ali pene betona) je treba ojačiti stene, kar bo omogočilo, da se pri zmanjševanju krčenja in sprememb temperature ne bodo pojavile razpoke. V primeru krčenja ali temperaturnih nihanj na stenah deluje natezno obremenitev, ki je v nasprotju z zidnimi materiali zlahka zdržala.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty