sobota, 20 października 2018

Fasadna izolacija

  Fasadna izolacija

Izbira materiala

Ogrevanje zidov hiše, lahko racionalno in ustvarjalno pristop k izbiri materialov. Ni smiselno izolirati vseh sten z materialom enake debeline. Združite izolacijo. Ker na južni steni pade več toplote, lahko uporabite grelec različnih debelin. Prepričajte se, da omejite dostop do vseh vrst glodavcev, segrevanje osnove fasadne ekstrudirane polistirenske pene. Za vogale vzemite debelejši sloj izolacije.
  Fasadna izolacija

Ogrevanje lesene fasade

Fasada lesene hiše je praviloma izolirana z mineralno volno ali ekstrudirano polistirensko peno. Da bi ohranili stene takšne hiše povsem toplo, ne postavljajte dodatnih radiatorjev. Samo izolacijo lesene fasade morate narediti.

Nekaj ​​besed v obrambi pene in stiropora

Pri odločanju, kako izolirati fasado opečne hiše, nekateri dvomijo o učinkovitosti penastih plošč in njene bližnje "relativne" - polistirenske pene, ki je prejela neutrudljiv naslov ne dihalnega, neekološkega in ognjevarnega materiala. Poleg tega se domneva, da se na njej lahko kopiči vlaga, tako imenovana "točka rosišča". Na srečo so se skoraj vse obtožbe proti tej vrsti izolacije dejansko izkazale za nevzdržne, ker:
  Fasadna izolacija

Ali je treba zunanjo fasado ogrevati?

Vsak lastnik stanovanj želi porabiti za izolacijo, čim manj denarja in dela sami, hkrati pa zagotoviti, da se izolacija fasade opravi pravilno in učinkovito. Kot je prikazano na sliki spodaj, veliko stenskih materialov ni tako toplo in jih je treba izolirati z visoko kakovostjo. Poskušali bomo odgovoriti na vprašanje: kako sami izolirati fasado hiše in katere materiale je najbolje uporabiti za izolacijo fasade v tem članku.
  Fasadna izolacija

Fasadna izolacija

Do nedavnega ni bilo nobenega odgovora na vprašanje segrevanja fasade večnadstropnih kamnitih, opečnih ali betonskih stavb. Ampak vse se spreminja - obstajajo tehnologije, ki omogočajo montažo izolacije, tudi z zunanje strani podpornih sten - kar je veliko bolj praktično in zanesljivo kot notranja izolacija.
  Fasadna izolacija

Izolacija fasade je najboljši način za zmanjšanje toplotne izgube

Ogrevanje fasade stavbe je najučinkovitejši način za zmanjšanje porabe energije. Kot veste, stene predstavljajo do 35% celotne toplotne izgube zgradbe. Po izolacijskih delih se mikroklima v prostorih bistveno izboljša in zmanjšajo stroški ogrevanja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty