środa, 17 października 2018

Soočanje z marmorno ceno

  Soočanje z marmorno ceno

Prednosti obloge marmornih sten

Na vprašanje, zakaj je mogoče odgovoriti na marmor, navedite prednosti, ki jih ima ta naravni material. Med lastnostmi, zaradi katerih je marmor najboljši material za obrnjene stene v notranjosti, je mogoče razlikovati med naslednjimi značilnostmi:
  Soočanje z marmorno ceno

Kamini iz marmorja

Marmorni kamin v srednjem veku je simboliziral bogastvo, razkošje in aristokratsko poreklo svojega lastnika. Kamin se je ponašal z mestom na vidnem območju hiše. Njegova družina in gostje so se zbrali okrog njegove topline, se počutje pogovarjali in uživali v živahnem ognju. Ni naključje, da je kamin postal simbol družinskega ognjišča.
  Soočanje z marmorno ceno

Marmor v zaprtih prostorih

Uporaba naravnih materialov pri ustvarjanju notranjosti je trend, ki ostaja priljubljen, ne glede na čas. Zaradi lastnosti kamna ustvarja učinek razkošja in spoštovanja, kar je težko doseči z drugimi materiali.
  Soočanje z marmorno ceno

Kamini iz marmorja: arhitekturni slogi

Različni slogi: klasični, moderni, rustični in visokotehnološki omogočajo vstop kaminu v kamen v notranjost katere koli sobe, ne da bi pri tem motili splošno harmonijo. Za klasični slog je značilen portal U in odprtokrmni ogenj. Zdaj pa so vedno bolj všeč zaprtih požarnih komor, saj nadzor nad dotokom zraka zmanjša emisijo toplote v dimnik, kar znatno poveča učinkovitost. Dekoraterstvo tega sloga je izdelano iz naravnega kamna (uporablja se marmor, manj pogosto lito železo in les).
  Soočanje z marmorno ceno

Stenske obloge z naravnim kamnom

Ob stene z naravnim kamnom bo prostor v slogu!

Sorodne stene z naravnim kamnom so način dekoracije, ki je bila priljubljena že od antičnih časov. Lahko je popolna ali delna. Ta možnost dekoracije doma izgleda plemenito in trdno, še posebej v kombinaciji s kamnitim stopniščem.
  Soočanje z marmorno ceno

Mramorne stene: zasnova in barva

Obloge iz marmorja v barvi so izbrane v skladu s splošnim notranjim ali arhitekturnim konceptom. Material različnih odtenkov daje zanimive vizualne učinke. Torej, svetlo polirani kamen vizualno širi prostor. Z zunanjo oblogo daje zgradbi milost, "lahkotnost". Temni marmor z izrazitimi barvnimi lisami je videti ugleden. Ustvarja posebno vzdušje v notranjosti. Zunanja temna marmorna podloga naredi zgradbo monumentalno. Izbira vrste in barve kamna za oblogo sten je neposredno odvisna od značilnosti projektnega projekta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty