środa, 24 stycznia 2018

Armirane betonske dimenzije

  Armirane betonske dimenzije

Kaj so talne plošče?

Dobro je znano, da so tla nosilna vodoravna struktura katere koli konstrukcije in so namenjena ločevanju tal med sabo. Razlikovati podstrešne in podnožne vrste. Med gradnjo in med nadaljnjim delovanjem hiše je izjemno velik tovor, ki se prekriva, saj morajo poleg svoje teže vzdržati težo dela stavbe nad njimi.
  Armirane betonske dimenzije

Betonirana betonska tla

Tovrstne prevleke imajo številne dragocene lastnosti, od katerih je glavna trdnost, vzdržljivost in požarna odpornost. Pri načrtovanju konstrukcij za montažne betonske elemente jih je treba obogatiti, da zmanjšajo število montažnih operacij in zgornjih sklepov.
  Armirane betonske dimenzije

Proizvodnja armiranobetonskih plošč

Po vrstah talne plošče so votle tiste v posebnih kovinskih oblikah (oplaščenje) z različnimi konci praznin. Predobdelana ojačitvena kletka se spusti v obliko, potem ko jo izlijete z betonom, se vstavijo poissoni - posebne cevi, ki definirajo votle oblike plošč. Pomembno je, katera oblika se uporablja - cena je neposredno odvisna od tega. Najpomembnejši kriterij za izbiro proizvajalca je kakovost izdelkov, ki jih potrdijo ustrezni certifikati, zato smo izbrali proizvajalce talne plošče - tovarna Ryazan ZHBI št. 2, Eko Jaroslavlj.
  Armirane betonske dimenzije

Prekrivanje: 1. Pritrjeno armirano betonsko tla

Montažni armiranobetonski talni elementi so izdelani v obliki votlega jedra, podprtega na stenah ali v obliki plošč, ki so podprti na nosilcih. Dejanska dolžina tla je manjša za 3 cm od nazivne velikosti, plošče pa 1 cm. Dejanska širina talnih oblog in plošč je manjša od nazivne velikosti za 1 cm. To je treba upoštevati pri označevanju osi pod podpornimi stenami hiše. Velike plošče se razlikujejo od palube predvsem v njihovi velikosti (sl. 1).

Montaža monolitnih zgradb

Monolitne konstrukcije so izdelane na vnaprej nameščenem oplaščenju. Takšna prekrivanja na ploščah bodo služila kot dodaten togi okvir stavbe pri prenosu bremena na podporne stene s tal. Njihova naprava zahteva določeno strokovno znanje. V okviru projekta je nujno potrebno izvršiti pod vodstvom strokovnjaka.
  Armirane betonske dimenzije

Namen in vrste armiranobetonskih podov

Plošče predstavljajo strukturni del stavbe in se uporabljajo za ločevanje tal. Ker imajo nekatere statične in dinamične obremenitve, se povečajo zahteve glede moči teh izdelkov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty