piątek, 26 stycznia 2018

Osnovna naprava

  Osnovna naprava

Vrste fundacij

Tehnično gledano je temelj namenjen prenosu tovora iz delov zgradbe zgoraj na temeljno podlago. Temelji v figurativnem smislu so podpora, zagotovilo zanesljivosti in trajnosti hiše. Z vidika računovodstva je fundacija najmanj 10 do 30% celotnih stroškov gradnje, prihranki v tej zadevi pa vas bodo stalo na dražji višji.
  Osnovna naprava
  Osnovna naprava

DIY Home Foundation

Temelj za dom ni le temelj, temveč jamstvo za njegovo moč in dolgo življenjsko dobo. Stabilnost in trajnost ne le samega, ampak tudi vsi drugi elementi konstrukcije so odvisni od natančnosti in temeljitosti naprave tega elementa zgradbe.
  Osnovna naprava

Vodenje podtalnice

Če se med študijo ugotovi, da je stopnja pretoka podzemne vode nad nivojem zamrzovanja tal, je treba izvesti dodatna gradbena dela, da se prepreči poplave:
  Osnovna naprava

Vijačenje temeljev

Ta vrsta temeljev se lahko uporablja za vse vrste lesenih konstrukcij. Posebnost je, da je najučinkovitejša konstrukcija takšne podlage na neenakomerni strani in na nestabilnih tleh. V takšnih razmerah se kažejo vse prednosti pred drugimi vrstami fundacije. Ta vrsta temeljev je zbirka jeklenih pilotov, ki so nosilni elementi. V spodnjem delu je spiralna rezila, s svojo pomočjo pa se zasukajo v debelini zemlje do gostih slojev, na katere se kasneje zanašajo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty