piątek, 26 stycznia 2018

Kakšne vrste estriha

  Kakšne vrste estriha

Talne obloge: kaj so oni?

Seveda, vprašanje izravnave tal ni vedno preprosto. Prva težava, ki se pojavlja pri razvijalcih, je izbira ustrezne vrste estriha. Dejansko je popolnoma lažje določiti najboljšo možnost, če poznate posamezne značilnosti vsake od njih. Strokovnjaki prepoznajo tri vrste:
  Kakšne vrste estriha

Glavne vrste talne estrihe

Vijaki so enostopenjski (ali večplastni, tj. Trdni) in montažni. Kot pove že ime, je v enem sloju izdelan enoslojni estrih, ki je takoj pritrjen na celotno debelino estriha. Večslojni estrih se izvaja v več plasteh in vsak sloj estriha se mora zaustaviti s prejšnjim. Montažni estrih sestavlja več elementov, pripravljenih za vgradnjo.
  Kakšne vrste estriha

Kaj je talni estrih?

Obstaja veliko vrst in vrst talnih estrihov. Pri popravilu stanovanj, stanovanjskih prostorov in majhnih pisarn uporabljajo predvsem tri vrste nadstropij, ki jih želimo omeniti:

Kako izbrati estrih prav?

Katere kriterije je treba upoštevati pri določanju vrste talne estrihe? Preden greste v trgovino, da kupite komponente za rešitev, premislite o naslednjih točkah:
  Kakšne vrste estriha

Pripravljalna dela

Ne pozabite, da je estrih v stanovanju izveden v enem dnevu in samo ena vrsta rešitve. Le lepo položen estrih dovaže tla dobro trdnost in gladi površino. Postavljen je le na tleh, očiščen iz starega pokrova. Če je na tleh še en estrih, ga morate preizkusiti z močjo. Ne sme se spati in dovolj spati. To je glavni pogoj za novo pokritost. Na tleh napolnite vse razpoke in luknje. Potem se odločite za višino tal in nadaljujte z glavnim delom.
  Kakšne vrste estriha

Samonivelirne rešitve

Takšni materiali se prodajajo v obliki predhodno pakiranih suhih mešanic, iz katerih se pripravi delovna raztopina. Namen samorazlivnih malt je ustvariti tanek izravnalni sloj na betonski površini. Delovna mešanica se vlije na pripravljeno površino in jo porazdeli po njej. Zaradi svojih lastnosti je rešitev samonivelirana, to pomeni, da tvori ravno vodoravno ravnino. Zaradi posebnih aditivov se tak material hitro zameže in postane primeren za polaganje talnih oblog.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty