sobota, 27 stycznia 2018

Zasteklitev oken stekla

Vgradnja dveh steklenih linij na razdalji 600 mm

Ta metoda je zastarela metoda zasteklitve. Uporabili so se v sovjetski dobi, ko je bilo potrebno opremiti okna poslovnih stavb in hraniti toploto v zaprtih prostorih. Toda danes, z razvojem tehnologije, je mogoče izdelati okvirje iz bolj sodobnih materialov - aluminija in PVC, ki ne potrebujejo 2 zasteklih linij za varčevanje z energijo.

Kje se uporablja zaslonska zasteklitev?

Zaslonska okna so pomembna ne le za trgovine, panoramska okna vikend ali pisarn imajo podobno obliko. Njihovi lastniki imajo drugačen cilj - da ne pokažejo, kaj se dogaja v prostoru, ampak da bi imeli priložnost občudovati okoliško pokrajino v vsej svoji slavi. Panoramska zasteklitev naredi notranjost prostorno, jo napolni s svetlobo, daje notranjosti poseben čar.
  Zasteklitev oken stekla

Zasteklitev muzejskih oken in vitražov

Čas namestitve določi tudi vrsta gradnje. Za zasteklitev muzejskih oken se najpogosteje uporablja pol zaprt sistem zatesnitve. Zunanji aluminijasti vložki so nameščeni le v vodoravni ali navpični legi. To zagotavlja priročen pregled, hkrati pa omogoča, da je trgovska obleka imunska od mehanskih stresov. Pri trgovskih in občinskih mestih priporočamo uporabo debele puščice, ki je namenjena težkim udarcem.
  Zasteklitev oken stekla

Priljubljenost zasteklitve oken

Priljubljenost te odločitve je posledica visokih estetskih in kazalnikov uspešnosti. Prosojne odprtine velikih dimenzij imajo sodoben videz in preoblikujejo fasado katere koli stavbe na bolje. Funkcionalnost zasteklitve oken je določena v fazi projektiranja. Konec koncev, poleg varnega monoglasa, lahko uporabite okna z dvojno zasteklitvijo kot polnila. Glede na cilje so v paketni formuli vključene naslednje vrste stekla: tonirana, varčna, večnamenska itd.
  Zasteklitev oken stekla

Prednosti steklenih fasad

Izložba zasteklitve, v nasprotju z drugimi tehnologijami zaključnih fasad stavb, ima prednosti in slabosti. To je posledica lastnosti samega materiala, ki se uporablja za izdelavo steklene fasade:
  Zasteklitev oken stekla

Steklo za okna

Glavna zahteva za zasteklitev oken - varnost. Vitrino mora biti trpežna in zanesljiva, tako da se jih ne more zlomiti bodisi naključno ali namerno. Za izdelavo oken uporabljamo zaščitna očala: tripleks iz laminiranega stekla, kaljeno steklo, steklo proti vandalom in celo neprebojno steklo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty