poniedziałek, 22 stycznia 2018

Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

2. PROSTORSKE PLANIRANJE IN CONSTRUKTIVE REŠITVE

Odločitve o prostorskem načrtovanju

2.1. Prostorsko načrtovanje stavb in prostorov bi moralo omogočati rekonstrukcijo in tehnično prenovo opreme, spremembe v tehnoloških procesih in prehod na nove vrste izdelkov.
  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

Oblikovanje industrijskih in industrijskih zgradb

Osnova za konstrukcijsko konstrukcijo industrijskih stavb je tehnologija predvidene proizvodnje. Tehnologija se razvija v tesnem sodelovanju z glavnim tehnologom na podlagi tehnološke in proizvodne sheme podjetja. Pri oblikovanju industrijske stavbe je treba upoštevati vse pogoje za izdelavo zahtevanih pogojev za načrtovane tehnološke procese. Razviti projekt mora biti strogo skladen z namenom proizvodnje, upoštevati njegove tehnološke in specifične značilnosti. Pomembno vprašanje je oblikovanje komunikacijskih in inženirskih omrežij in sistemov, saj je kontinuiteta njihovega delovanja bistvena za proizvodnjo.
  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

Oblikovanje stavbe, načrtovanje stavbe

Obvezna, temeljna faza gradnje je zasnova zgradb in objektov. Vključuje sklop del za oblikovanje enotnega sistema, ki vključuje arhitekturne, strukturne, tehnološke, inženirske in oblikovne rešitve. Kakovost projekta je odvisna od zanesljivosti zgradbe, udobja življenja in dela, trajnosti, privlačnega izgleda in varnosti objekta.
  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

Projektiranje, inšpekcija, arhitekturni nadzor. Odločitve o prostorskem načrtovanju. Industrijska podjetja, industrijske zgradbe in objekti.

Rešitev prostorskega načrtovanja stavbe obsega izdelavo tlorisnih načrtov, na katerih se načrtujejo prostori z navedbo dimenzij.
  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

Oblikovanje tovarn, industrijskih podjetij, industrijskih prostorov, delavnic

Pri oblikovanju industrijskih kompleksov, podjetij ali posameznih delavnic poskušamo uporabiti mednarodne izkušnje, ki se pogosto opirajo na že razvite tehnološke verige ali prilagajajo tuje projekte v skladu z veljavnimi pravili in predpisi.
  Oblikovanje industrijskih zgradb in objektov

Metodični materiali

V letu 2015 - 2016 Zvezni center za racionalizacijo, standardizacijo in tehnično ugotavljanje skladnosti v gradbeništvu kot del metodološkega in pojasnjevalnega dela na področju tehničnega reguliranja na področju gradbeništva je razvil metodološke priročnike o uporabi regulativnih tehničnih dokumentov pri načrtovanju in gradnji objektov in objektov za razvoj določb več temeljnih pravil.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty