piątek, 26 stycznia 2018

Betonsko prekrivanje naredi sam video

  Betonsko prekrivanje naredi sam video

Naredi tla

Preden izdelate betonski strop, morate pripraviti beton. Lahko ga jemljejo pripravljene ali ročno izdelane. Za izdelavo betona se uporablja betonski mešalnik in potrebno je pravilno razmerje sestavin. Beton je mogoče betirati z vedri ali s pomočjo betonske črpalke in s posebnim žerjavom. Metoda je odvisna od višine tal in volumna betona, ki jo je treba določiti na opažu. Pred konkretno napravo se priporoča obdelava oplašč s posebnim oljnim oljem, tako da je kasneje lažje odstraniti opaž. Če je polietilen že razširjen na opaž, to zadostuje in dodatna priprava ni potrebna.
  Betonsko prekrivanje naredi sam video

Monolitna armiranobetonska tla z lastnimi rokami

Monolitna armiranobetonska tla so ena najtrajnejših tipov tal, vendar zahteva tudi veliko časa in denarja.
  Betonsko prekrivanje naredi sam video

Kako narediti monolitno armirano betonsko tla z lastnimi rokami

Za izgradnjo monolitnega stropa pri gradnji zasebne hiše bodo potrebni naslednji materiali in orodja:
  Betonsko prekrivanje naredi sam video

Kaj morate vedeti o ojačitvi tal

Za izvedbo armature betona uporablja armirano jekleno palico. Debelina je od 8 do 14 mm debeline do 150 mm. Pri nakupu že pripravljenih talne plošče je treba upoštevati dejstvo, da se proizvajajo v tovarnah trdne, rebraste in votle. Še posebej priljubljena je zadnja možnost. To je posledica dejstva, da so zaradi praznin v betonskem monolitu takšne plošče sorazmerno majhne teže, odlične izolacijske zmogljivosti, slabe absorpcije zvoka in dobro vzdržujejo deformacije.

Lesena tla nad pritličjem naredite sami

Les, za razliko od drugih podlag (armirane betonske plošče, monolit), ki se uporabljajo za tla, okolju prijazen material. Poleg tega leseni strop ali tla daje prostor poseben videz in dobro ohraniti vročino. Pred tem se je les zelo pogosto uporabljal za te namene. Sedaj se prekrivanja z drevesa, kot pravilo, postanejo le v lesenih hišah, čeprav obstajajo tudi izjeme.
  Betonsko prekrivanje naredi sam video

Prednosti projektiranja

Monolitno armirano betonsko prekrivanje v finančnem smislu je precej donosno. To ni mogoče reči o vgradnji končnih armiranobetonskih plošč, ki zahtevajo prisotnost strokovnjakov in vrstni red žerjava.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty