sobota, 27 stycznia 2018

Strešna okovja naprave

  Strešna okovja naprave

Funkcionalni namen in sestava vrst

Ampak to ni vse, to je parapetov, ki omogočajo ravno streho, da se učinkovito odzove na tlak vetra, ne da bi veter lahko enostavno dvignil rob strehe in ga raztrgal.
  Strešna okovja naprave

Zahteve glede načrtovanja

Po mnenju SNiP je obvezno namestiti parapet na strehah stavb, katerih višina je več kot 10 metrov (do eva), naklon pobočja pa doseže 12%. Če nagib strehe preseže 12% z višine stavbe do eave več kot 7 metrov, potrebujete ograjo. Prvič, ta zahteva velja za ploščate eksploatirane strehe, na katerih naj bi ljudje ostali.
  Strešna okovja naprave

Sosednja naprava z mehko streho

Pri postavitvi križišča na parapet rolne strešne kritine je treba posebno pozornost posvetiti hidroizolaciji - jo je treba okrepiti. Pri nameščanju strešnega materiala naj bi prišli na navpično steno. Pri polaganju materiala mora imeti vmesnik posebno podporo.
  Strešna okovja naprave

Parapet zahteve

Obvezna vgradnja parapet na ravno streho stavb z višino do višine več kot 10 metrov. Na operiranih strehah je ne glede na višino stavbe nujno nameščen paravir ali ograja. Prav tako mora biti parapet postavljen na ravne inverzijske strehe.
  Strešna okovja naprave

Kaj je parapet za streho

Photo parapet vam omogoča, da bolje razumejo, kako izgleda struktura in kakšne naloge lahko opravlja. Gusti parapet ščiti streho pred sunki močnega vetra. V skrajnih primerih lahko slabo vreme poškoduje ali raztrga del strehe.
  Strešna okovja naprave

Zakaj ravna streha je ograja?

Dejstvo je, da je višja zgradba, večja je sila vetra na njej. Včasih impulzi dosežejo tako moč, da zlahka odtrgajo trdno lepljene strehe, zato jih je treba zaščititi. In ograjo mora biti neprekinjeno vzdolž njegove celotne dolžine.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty