poniedziałek, 22 stycznia 2018

Kako okrepiti okvir za bazen betona

  Kako okrepiti okvir za bazen betona

Pripravljalna dela

Konstrukcija betonskega bazena se začne z zasnovo in izbiro lokacije. Na njegovo lokacijo vplivajo tla, prisotnost podtalnice, bližina kanalizacije in druge gospodarske javne službe. Upoštevati je treba ne le velikost bazena, temveč tudi ozemlje okoli njega: poti in druge cone.
  Kako okrepiti okvir za bazen betona

Naloga številka 1 - zagotoviti je treba tesnost in mehansko trdnost strukture bazena v fazi razvoja projekta.

Čas med obratovanjem za vzdrževalna dela in čiščenje (približno enkrat na 2 leti) je potrebno posodo posode izprazniti, kar povzroči spremenljivo obremenitev konstrukcije.
  Kako okrepiti okvir za bazen betona

Konstrukcija betonskega bazena to naredi sami

Gradnja betonskega bazena je lahko tako raznolika, odvisno od tega, koliko denarja lahko investirate in kako dobro imate gradbene spretnosti. Zdaj upoštevamo dve najbolj preprosti možnosti za ustvarjanje konkretnega bazena z lastnimi rokami. V prvi varianti se bo kot stranske stene bazena uporabil monolitni beton, ki se preliva z oplaščenjem. Druga metoda je enostavnejša in vključuje postavitev votlega polistirenskega pena na vodoravnem betonskem estrihu. Tako v prvem kot v drugem primeru bo postavljen odprt bazen, zato bo pripravljalna dela enaka na dva načina.
  Kako okrepiti okvir za bazen betona

Gradnja betonskega bazena ↑

1. Delo se začne z identifikacijo primernega prostora za izgradnjo bazena. Upoštevati moramo globino podzemne vode. Na območjih, kjer se nivoji nahajajo na razdalji 0,5-1 m od površine tal, ni priporočljivo postaviti nepremično betonskega bazena. Neželeno je imeti stavbo v bližini temeljev zgradb, ki se nahajajo na lokaciji.
  Kako okrepiti okvir za bazen betona

№3. Pripravljalna dela in oblikovanje

Prva faza na poti k izgradnji konkretnega bazena je ustvariti projekt in premisliti o vseh tehničnih podrobnostih prihodnjega objekta. Pomembno je takoj določiti velikost in obliko zgradbe: ti parametri so neposredno odvisni od tega, kje je mesto dodeljeno stavbi, in koliko ljudi bo plavalo v bazenu. Za udoben počitek je bazen, ki je globok 1,5 m globok in dolg 5,5 m, popolnoma primeren, v primeru, da se skakalni stolp uredi, mora biti globina posode najmanj 2,5 m. Ne pozabite, da mora biti bazen okoli normalnega dostopa do ali za ureditev rekreacijskega območja. Poleg tega je treba zagotoviti prostor za namestitev vso potrebno opremo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty