środa, 11 lipca 2018

Opeka in opeka opeke

  Opeka in opeka opeke

Postopek polaganja plinskega bloka

Prva vrsta blokov

Naprava prve vrstice blokov se začne iz vogalov. S pomočjo nivoja določimo najvišjo točko temeljenja in na tem mestu postavimo prvi blok. Potem smo nastavili oznako prve vrstice glede na najvišjo točko.
  Opeka in opeka opeke

Prevoz in skladiščenje

Kljub dejstvu, da je material zelo lahka (teža enote za zunanjo steno je lahko približno 22-26 kg), dostavo izvajajo palete. In vsak od njih tehta približno eno tono. To pomeni, da potrebujete posebno tehniko.
  Opeka in opeka opeke

Ključni indikatorji blokov opeke in gaziranih betonov

To pomeni, ali je material, ki ste ga izbrali, primeren za gradnjo vaše koče na območju, kjer nameravate živeti. Strinjam se, da obstaja razlika med dvonadstropnimi stalnimi stanovanji na dolgem severu in poletnim bungalovom na sredozemski obali.

Ekonomični načini za opeko

Pri izbiri univerzalnega gradiva je edina stvar, ki zmede graditelja, dragi stroški zidanih garažnih zidov in iskanje načinov za zmanjšanje stroškov. Vendar pa v prizadevanju za zmanjšanje stroškov izkušeni gradbeniki priporočajo, da se vzdržijo poskusov, ki bodo poslabšali kakovost zgradbe in raven vseh prednosti opeke. Nasprotno, priporočljivo je uporabljati le dokazane metode prihrankov pri gradnji, vključno z nasveti strokovnjakov o izbiri opeke.
  Opeka in opeka opeke

Kakšen material graditi hišo: prezračeno ali opečno?

Preden začnete graditi hišo, vsi sprašujejo, kakšen material naj izberejo? Vsak gradbeni material ima svoje prednosti in nekatere pomanjkljivosti. Poskusimo ugotoviti, katera je boljša: opeka ali plinskega betona? Močna, zanesljiva in ognjevarna avtoriteta na gradbenem trgu ali mlajši, vendar zelo obetavni nasprotnik?
  Opeka in opeka opeke

Primerjalne značilnosti

1) Eden od pomembnih kazalcev je masa stene. Določa izbiro temeljev za prihodnji dom. Masa gaziranega betona je skoraj 20-krat manjša od mase gaše, tako da lahko hišo iz njega izberete trak lahke ali stebrične podlage. Za opeko mora biti podlaga dražja in zapletena, na primer monolitna plošča ali globinska podlaga.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty