piątek, 13 lipca 2018

Zidarski zunanji zidovi stavbe

  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Zidarstvo s svojimi rokami - kje začeti

Mnogi bodo odgovorili, da se opeka začne v prvi vrsti. Na nek način so prav, toda v resnici začetek vsega je hidroizolacija osnove sten - strešni material je položen na temelj. To se naredi, da bi izolirali opeko pred učinki vlage v tleh - brez nje bo absorbirala vodo in propadla med zmrzali. Prva vrstica opeke je postavljena na vodoodpornost, in ne smete skrbeti, da stene hiše ne bodo tesno povezane z osnovo. Velike opečne stene bodo trdno in varno stojale brez tega.
  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Popravilo in ojačitev obrnjenih opečnih zidov večslojnih zunanjih sten zgradb s fleksibilnimi popravki

Izvedene raziskave in analiza vzrokov nastanka napak v večplastnih zunanjih stenah zgradb, vključno z najpogostejšimi pomanjkljivostmi obrnjene opečne plasti [1, 3, 5, 8, 9], s sodelovanjem avtorjev smo razvili konstruktivne rešitve za popravilo obrnjenih zidanih zidnih zidov, zagotavljanje njihovega nadaljnjega in zanesljivega delovanja.
  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Tehnologija zidanih zidnih zidov

Seveda, morate začeti z baze. Treba je že postaviti. Nekaj ​​vrstic zidov na vogalih konstrukcije je na njem postavljeno hkrati. Nadalje na teh vogalih je potrebno določiti vrstni red. To so posebne naprave, ki znatno izboljšajo namestitev. Omogočili bodo le ploske vogale in vse naslednje vrstice. Ne pozabite na hidroizolacijo, ki se prilega dnu pred začetkom nadaljnjega dela. Lahko je vrsta materialov.
  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Prednosti enoslojnih zunanjih sten

Še posebej na območjih z blagimi zimami je bolj donosno in lažje graditi zasebno hišo z enostopenjskimi kamnitimi zunanjimi zidovi. Sodobni gradbeni materiali nam omogočajo, da gradimo dovolj toplotno energijo za določeno podnebno enoslojno steno z razumno debelino in potrebno močjo.
  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Kaj je učinkovito zidanje?

Strukturna značilnost zidakov je, da je stena troslojna: notranji del (obremenitev) je narejen iz rdeče opeke, zunanji del (samonosna) je izdelan iz obrisa, med njimi pa je izolacija.
  Zidarski zunanji zidovi stavbe

Vzroki za napake v zidarstvu

Poznavanje razlogov za uničenje opeke sten pogosto pomaga preprečiti te negativne pojave in zmanjšati stroške, povezane z popravilom. Eden od glavnih razlogov, ki skrajša življenjsko dobo zunanjega zidu, je penetracija vode zaradi poroznosti opeke. Z zamrzovanjem se voda razširi, kar povzroči uničenje opeke in cementne malte. Celovitost zidave lahko moti vibracije, ki jih povzroča delovanje nekaterih naprav ali bližina velikih transportnih arterij. Temperaturni padci imajo v tem pogledu tudi veliko negativno vlogo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty