czwartek, 12 lipca 2018

Ali moram prevrniti avto pred kitom

  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Razlika med primerkom in kiti

Takšna vprašanja se pojavijo, ker začetniki ne razumejo v celoti (ali sploh ne razumejo), kako se material razlikuje od drugega in prav tako ne razlikuje njihove vloge pri ustvarjanju novega avtomobila ali popravilu poškodovane lise avtomobila. Začnimo, morda s premazom, saj je to obvezen korak pri barvanju delov telesa avtomobila.
  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Ali moram temeljiti pred kiti?

Edini premaz, ki ga je mogoče uporabiti pred kitom, je epoksidni premaz. To se naredi, če se telo ponovno vzpostavi dolgo časa. Ponavadi, restavratorji, ki imajo avtomobil za dolgo časa (včasih nekaj tednov ali celo mesecev) v delavnici, naredite to. V zraku, kot veste, je vlaga. Z dolgotrajno izpostavljenostjo zraku, tudi v garaži, pod streho, se kovina oksidira, v prihodnosti pa se lahko pojavi tudi korozija. Če je bilo varjenje izvedeno s kovine, je tudi bolje, da ga predhodno obdržite z epoksi podlago, pred čiščenjem šiva in odstranjevanjem lestvice.
  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Točke nadzora v procesu barvanja avtomobila

Veliki plus v slikarstvu je prisotnost posebne komore ali prostora, v katerem je minimalen prah in nič ne pade s stropa. Preden barvate avto, ga morate razstreliti iz prahu, nato ga prekriti in zalepiti s pokrovom, barvnim papirjem in lepilnim trakom. Nato razmastite površino z anti-silikonom.
  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Izravnalni sloj za peskanje

Brušenje se nanaša bodisi ročno (z uporabo posebnega traku ali od papirja) ali z brusilnim strojem. Slednja metoda je bolj praktična in hitrejša, nekatere oblike pa je mogoče natisniti le ročno. Lopatico je treba sprati s topilom in krpo. Po poravnavi telesa ne sme biti korakov na meji plasti kitov, sicer se prašek enostavno ne lahko prelije ali skrči.
  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Značilnosti izbire in uporabe

Če razmišljate o tem, kako lahko izberete osnovo za avto in vas zanimajo, kako dolgo lahko ga shranite doma, potem natančno preberite videoposnetek, predstavljen na tematskih straneh.
  Ali moram prevrniti avto pred kitom

Car kit

Začnimo s kitom. Kiti bo prišel v priročno, če je karoserija poškodovana od globokih vdolbin do prask. To ne pomeni, da lahko popolnoma pozabiš na stvari, kot so ravnanje. Pravkar se zgodi, da je nemogoče narediti idealno površino z enim izravnavanjem, v takih primerih pa se lahko zateče k kitu. Trdi kit je razdeljen na več vrst glede na njegovo osnovo, in sicer:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty