środa, 11 lipca 2018

Gradnja garaže na tehnologiji okvirja

  Gradnja garaže na tehnologiji okvirja

Okvirna garaža naredi sami

Pri gradnji garaž pogosto uporabljajo poenostavljeno tehnologijo in lahke konstrukcije. Namen katerekoli garaže je zaščititi avtomobil ali drugo opremo pred nepooblaščenim dostopom, manjšimi popravili in vzdrževanjem ter shranjevanjem rezervnih delov, orodij in drugih uporabnih malenkosti. Tudi s temi funkcijami se ne ravna niti v kapitalski strukturi. Okvirna garaža, zgrajena z lastnimi rokami, bo pripomogla k znatnemu prihranku denarja za gradnjo in v funkcionalnosti ne bo prinesla glavne garaže opeke ali betona.

Vrste okvirnih garaž

Kot vsaka druga, gradnja okvirne garaže z lastnimi rokami pomeni najtežji in odločilni trenutek gradnja temeljev. Toda, ko je ta faza dela končana, se izkaže, da je še vedno veliko pomembnih točk, ki jih ni mogoče prezreti.

Zahteve za gradnjo garaže ↑

Da bi bila garaža trpežna in da bi se obvladali z nalogami, ki so mu bile dodeljene za popolno shranjevanje avtomobila, morate vedeti, katere lastnosti naj bi imele:
  Gradnja garaže na tehnologiji okvirja

Moč okvirne garaže

Sestavljanje tehnološkega okvirja se izvaja s konstrukcijo lesenega ali jeklenega okvirja. Les je cenejši, kovinski okvir pa zagotavlja dobro trdnost. Kombinirajo se na naslednji način: iz vogala se zavarijo koti, spodnji in zgornji rob, drugi elementi pa so sestavljeni iz palice. Tako poveča trdnost in togost garaže, njegova odpornost na deformacijske obremenitve.
  Gradnja garaže na tehnologiji okvirja

Kakšna je okvirna tehnologija in njene prednosti

Izgradnja okvirja je precej preprosta, saj ne zahteva pomembnih finančnih naložb, hkrati pa je zelo zanesljiva. Za izgradnjo okvirne garaže ne potrebujete posebnih gradbenih spretnosti, prisotnosti kompleksnih visokotehnoloških materialov in znanja o tehnologiji.
  Gradnja garaže na tehnologiji okvirja

Gradnja kovinske in lesene garaže

Okvirna konstrukcija garaže z lastnimi rokami nujno pomeni razvoj projekta. Risba mora vključevati oblikovalske značilnosti (prisotnost kleti, jame, peči), velikost stavbe, vrsto strešne kritine (enojna, dvojna, ravna) in material komunalne opreme. Zelo pomembno je razmisliti o sistemu odvodnje vode iz stavbe in njegovem ogrevanju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty