sobota, 14 lipca 2018

Pravila o ožičenju

  Pravila o ožičenju

VVG kabel - možnosti, dekodiranje in značilnosti

Vsa ožičenja niso popolna brez žic in kablov. To velja ne samo za stanovanjske stavbe in stanovanja, temveč tudi za industrijske zgradbe in objekte. V današnjem članku želim pozornost nameniti kablovskim izdelkom in še posebej, da upoštevamo kabel VVG. Ta kabel je na voljo v več različicah, kar dokazujejo predponi "ng", "LS", "frls" na koncu oznake. Kaj pomenijo vse te spremembe...
  Pravila o ožičenju

Pravila o ožičenju ↑

Električar v stanovanju z lastnimi rokami - stvar, ki zahteva večjo pozornost na opravljeno delo, strogo izvajanje varnostnih standardov in pravil za namestitev.
  Pravila o ožičenju

Namestitev skritih žic: podroben opis

To je najpogostejša pot. Zelo je varna in z lepo dekoracijo stene - estetsko prijetna. Žica je v posebnem plašču, ki se upira gorenju, tako da požari ne ogrožajo, namestitveni koraki pa so preprosti. Toda spet obstajajo pomanjkljivosti: v primeru okvare je zelo težko določiti njegovo mesto in po ugotovitvi, da je potrebno ponovno uničiti del stene z lastnimi rokami.
  Pravila o ožičenju

Pravila o ožičenju

Napajalnik

Delo, povezano s popravilom ali rekonstrukcijo sodobnih stanovanj, priporočamo, da se začne z električarji, tako da po končnem zaključku ne piha lukenj, žlebov itd. V stacionarnih stenah, betonskih pripravah itd.
  Pravila o ožičenju

Namestitev odprtega in skritega ožičenja zasebne hiše

Po vseh pripravljalnih delih lahko nadaljujete direktno na vgradnjo električnih napeljav z uporabo predhodno pripravljenega vezja.
  Pravila o ožičenju

Skrita ožičenja v ceveh

Za posebej zanesljive kabli z uporabo plastičnih cevi, valovite ali PVC. Ta način polaganja se redko uporablja - v prostorih z visoko vlažnostjo in nenadnimi temperaturnimi spremembami. Na primer v ekonomsko neogrevanih stavbah, kleti, kopališčih itd. Cevi v utorih so položene na enak način kot kabel.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty