niedziela, 8 lipca 2018

Pregledi suhih talnih estrihov

  Pregledi suhih talnih estrihov

Kdaj naj se uporabi Knauf estrih?

Šteje se, da je skorajda idealna rešitev za stanovanjski apartma, še posebej, če jo je potrebno uskladiti v ločenih prostorih, medtem ko suhi tla Knauf popolnoma izključujejo mokre procese (vlaga je glavni uničevalec v razsutem stanju), ne boste potrebovali časa pred polaganjem talnih oblog takoj po položi suho tla, lahko takoj položite laminat ali preprogo.
  Pregledi suhih talnih estrihov

materiali za suhe estrihe

Seveda, smo googled in našli samo takšno shemo, ki bi jo želeli deliti z bralci, ki se zanimajo za polaganje suhih razsutih tal v svojem stanovanju. Na sliki je prikazana naprava tal in kakšni materiali so potrebni za tla iz suhih estrihov:

Namen in opis. Pozitivne in negativne strani

Bistvo postopka je sledeče: ekspandiran gline, kremenčev pesek ali ekspandirana glinena zmes se vlije na hidroizolacijsko podlago za izvedbo suhega estriha. Vezane plošče, listi iz mavčnih vlaken ali iverne plošče so na vrhu. Tla pritrdijo lepilo in vijake.
  Pregledi suhih talnih estrihov

Suh talne estrihe: video

Teoretično proizvedejo suh estrih tla hitreje kot beton. Razširjene gline boste zdrobili v nekaj minutah, in sčasoma je veliko manj, kot da bi dobili ustrezno serijo betona. V praksi vam bo pomagal, da si to ogledate s suhim estrihom. V videoposnetku boste videli, da lahko porabite dodaten čas, da bi lepilo pritrdili na plošče in privijte vijake. Vendar se razlikuje od tradicionalnega težkega betona, saj lahko ta fascinanten postopek kadar koli prekinemo. Samo gledajte videoposnetek na suhem estrihu in videli boste vse prednosti te tehnologije.
  Pregledi suhih talnih estrihov

Vrste talne estrihe in njihove značilnosti

Do nedavnega je bila najpogostejša metoda izrezovanja betonska plošča na tleh. Danes se ta metoda imenuje "mokra" v primerjavi s sodobnim "suhim" estrihom.

Navodila za polaganje talnih plošč

Da bi zagotovili enakomernost talnega estriha brez hribov ali ramp, se debelina zasunske plasti določi z uporabo nivoja prostora v prostoru. Sodobni gradbeniki uporabljajo laserske ravni, da dobijo natančnejše kazalnike. Po tem je nivo določen in označen z svetilniki, lahko izlijete drobtino claydita. Zahvaljujoč temu nestandardnemu načinu polaganja tal - material se imenuje "razsuti tovor". Razširjena glina je navadno prekrita s plastjo približno 100 mm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty