czwartek, 27 września 2018

Delo se šiva

  Delo se šiva

Lokacija šivov

V zunanjih stenah in stebrih morajo biti delovni sklepi vodoravni in razporejeni tako, da arhitekturni videz strukture ni moten. Vertikalne šive je treba namestiti z omejevalnimi ploščami ali rešetkami, nameščenimi kadarkoli je to mogoče, pri čemer je najmanjša dolžina šiva najkrajša ali pa mora biti dosežena simetrična rezanja. Ne smemo dovoliti, da betonsko mešanico namestite pod kotom počitka. Nemogoče je dati splošna pravila za namestitev delovnih spojev za vse vrste armiranobetonskih konstrukcij. Vendar pri izdelavi stolpcev, nosilcev ali ploščic upoštevajte naslednja pravila:
  Delo se šiva

Gradnja spojev pri betoniranju - zakaj je to storjeno?

Znano je, da je treba beton položiti na celoten obseg nameščenih opažnih ograj. Toda njihovo polaganje je mogoče narediti v plasteh, zato je mogoče še pred naslednjim slojem zapolniti naslednji sloj. V tem primeru se trdnost betonskega monolita ne poslabša.
  Delo se šiva

Kako se oblikujejo šivi?

Beton je treba položiti takoj na celoten volumen izpostavljenega opažev. Hkrati je dovoljeno večplastno polaganje betona, pri čemer je polnjenje naslednjega sloja pred prejšnjo grabilo. Moč betonskega monolita ostane nespremenjen.
  Delo se šiva

Hladni šiv in značilnosti njegove naprave ↑

Obstajajo načini za gradnjo armiranobetonskih konstrukcij brez uporabe hladne (ali delujoče) skupne tehnologije, vendar le, če monolit ni velik, po drugi strani pa lahko zgradimo v kratkem času. Obsežnejše delo se izvaja v več pristopih, kar vpliva na celovitost stavbe ali strukture. Kako se to dejansko zgodi, razmišljamo podrobneje.
  Delo se šiva

Naprava za visoko kakovostne sklepe

Da bi zagotovili nastanek hermetičnih spojev med gradnjo stene, temeljev ali plošče, je treba izvesti betoniranje ob upoštevanju tehnoloških značilnosti cementne malte.
  Delo se šiva

Pravila za oblikovanje delovnih šivov

Površina delovnih sklepov, razporejenih pri polaganju betonske mešanice občasno, mora biti pravokotna na os konkretnih stebrov in nosilcev, površina plošč in sten. Obnovitev betona je dovoljena, ko beton doseže jakost najmanj 1,5 MPa. V koordinaciji s projektno organizacijo je dovoljeno poskrbeti za obdelavo šivov med betoniranjem:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty