wtorek, 25 września 2018

Medicinski zračni kanali

  Medicinski zračni kanali

Medicinski zračni kanal

Medicinski zračni kanal je ukrivljena votla cev s posebno konfiguracijo, ki se uporablja v primeru obstrukcije dihalnih poti. Zaradi svoje oblike je takšna cev lahko zagotovila prehod zraka v dihalni trakt, prav tako pa ohranja jezik, da se izliva in s tem odpravi razvoj zadušitve. Medicinski zračni vodi se uporabljajo med kirurškimi posegi, ko je bolnik pod splošno anestezijo.
  Medicinski zračni kanali

Pribor za prezračevalne sisteme

Poleg osnovne opreme za prezračevanje, kot so ventilatorji, grelniki, hladilniki, sušilniki zraka in drugi, je za montažo zračnih kanalov v en prezračevalni sistem potrebno veliko pomožnih elementov in dodatkov.

Zračne enote iz nerjavečega jekla

Centralne vstopne komore predelujejo vstopni zrak. Dovodne prezračevalne komore so urejene tako, da v pisarnah zdravnikov specialistov ni hrupa, pa tudi oddelkov za bolnike. Uporaba klimatskih naprav iz nerjavečega jekla je najbolj optimalna in sprejemljiva le v zdravstvenih ustanovah.
  Medicinski zračni kanali

Oblikovanje prezračevalnih in klimatskih sistemov v medicinskih centrih, bolnišnicah, ambulantah

Proces oblikovanja prezračevalnih sistemov in klimatskih zdravstvenih centrov, bolnišnic, klinik je precej izziv. To je posledica dejstva, da struktura zdravstvenih centrov, bolnišnic in klinik obsega veliko različnih medicinskih in tehnoloških pripomočkov: dispanzerji, zobozdravstvo, laboratoriji, raziskovalni centri, rehabilitacijski in diagnostični centri, materinske bolnišnice itd.
  Medicinski zračni kanali

Obstrukcija dihalnih poti

Najpogostejši vzroki za obstrukcijo dihal se utopijo, toplotne poškodbe dihalnega trakta, kemično zastrupitev, poškodbe lobanje, vratu, mediastinuma itd., Prizadete tujke telesa dihalnega trakta.
  Medicinski zračni kanali

Kakšno je zaporedje stopenj čiščenja in razkuževanja prezračevalnih in klimatskih naprav?

Prvič, mehansko čiščenje se izvaja z uporabo posebnih mehanizmov (ščetke, vakuumske naprave za odstranjevanje umazanije, čistilci za pare, industrijski sesalniki, visokotlačni pralni stroji). Čiščenje se lahko opravi tako suho kot mokro (z uporabo detergentov). Pri čiščenju specializiranih organizacij v večini primerov ni potrebno razstavljanje prezračevalnih sistemov. Ne čistijo se samo zračni kanali, temveč tudi grobi in fini filtri, nameščeni v prezračevalnih in klimatskih sistemih, toplotnih izmenjevalnikih in odtočnih bazenih klimatskih naprav itd.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty