niedziela, 23 września 2018

Dimenzije opeke

  Dimenzije opeke

Opeka: standardne velikosti

Preden začnete opisati metode izračuna opeke, morate razumeti standardne dimenzije tega materiala. Opeka sestoji iz 6 površin: 2 riti, 2 žlice in 2 postelj. S svojo standardno velikostjo lahko najdete tabelo 1.
  Dimenzije opeke

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Dimenzije opeke

Vrste opečnatih šivov

Obstaja več vrst šivov, ki se uporabljajo pri postopku polaganja opeke. Prvi je puščava. Običajno se ta vrsta uporablja v tistih stenah, ki bodo še dodatno ometane. Da bi to naredili, rešitev ne presega meja opeke s sprednje strani, ampak je, nasprotno, odmaknjena do globine 10-15 milimetrov. To ustvarja najboljšo vezljivost opečne stene in ometa.
  Dimenzije opeke

Določitev števila opek v kocki

Koliko je število opeke v 1 m3 opeke odvisno od velikosti opeke, ki neposredno vpliva na volumen opeke, in tisti - na svojo količino v kocki. Tako, da bi izračunali koliko opeke v enem kubičnem metru, morate vedeti o velikosti uporabljenih opek.
  Dimenzije opeke

Načela gradnje opečnih hiš

V kleti priporočamo uporabo težkega betona velikega razreda trdnosti. On slabo prenaša vlago in paro. Zaradi tega kleti stavbe ne bodo ovirali. Vendar pa se vsi ne želijo vključiti v vse težave pri betanju betona v opaž, zato v mnogih primerih stanejo opeke. Hkrati je potrebno voditi zunanjo hidro in toplotno izolacijo konstrukcije. V nasprotnem primeru lahko tla z zmrzaljo prekinjajo stene. Dodajmo na dejstvo, da je potrebno zgraditi drenažni sistem. Ampak zdaj smo zainteresirani za polaganje.

Kako ugotoviti, koliko kosov enojnih opek v 1 m3?

Za ugotovitev števila enot posameznih blokov v enem kubičnem metru je potrebno izvesti nekaj izračunov:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty