wtorek, 25 września 2018

Izolacija cevi

  Izolacija cevi

Lastnosti toplotnoizolacijskih materialov za cevovode

Najpomembnejša lastnost toplotnoizolacijskih materialov - toplotna prevodnost - je koeficient toplotne prevodnosti. Ta parameter prikazuje uhajanje energije skozi sloj izolacije na enoto časa, odvisno od temperaturne razlike med zunanjim okoljem in izolirano površino. Manjši je ta koeficient - bolj učinkovit toplotni izolator.
  Izolacija cevi

Izolacija ogrevalnih cevi

Za vzdrževanje ustrezne temperature hladila v ceveh se uporablja izolacija cevi, ki ščiti pred neželenim zamrzovanjem v hladni dobi. V ta namen se uporabljajo različni grelniki in sistemi njihove namestitve. Funkcija toplotnoizolacijskega materiala za cevi ne vključuje samo ohranjanja zahtevane notranje temperature, temveč tudi zaščito pred neželenim kondenzatom zaradi nenadnih temperaturnih sprememb.

Razvrščanje toplotnoizolacijskih materialov

Toplotna izolacija cevi in ​​izolacijske lastnosti

Izolacijska dela so trenutno med najpomembnejšimi v gradbeništvu. Pri izvedbi toplotne izolacije cevovodov je izredno pomembna ne le skrbno spoštovanje gradbene tehnologije vgradnje toplotnoizolacijskih materialov, ampak tudi skladnost kakovosti in tehničnih lastnosti izolatorjev, ki se uporabljajo za regulativne zahteve.
  Izolacija cevi

Toplotna izolacija cevi in ​​cevovodov

Obsežen sistem cevovodov je sestavni del področja zagotavljanja udobnega človeškega življenja. Voda se napaja v hiše za gospodinjske potrebe, odpadna voda pa se izprazni, hladilno sredstvo se pretaka v ogrevalni sistem, dovajamo svež zrak in odvajajo izpušni zrak iz prezračevalnih in klimatskih omrežij.
  Izolacija cevi

Priljubljeni deli kataloga

  • Betonski pladnji

  • Ventirne vdolbinice

  • Jeklene cevi v izolaciji PPU

  • Plastični vijaki
      Izolacija cevi

    Vrste toplotne izolacije cevovodov PPU

    Za PPU cevi za različne namene je razlika v zadnjem zunanjem sloju prevleke. Za toplotno izolacijo cevovodov glavnih cevovodov in podzemnih odsekov oljnih cevovodov (vodovoda in kanala) se kot zunanja plast uporabljajo lupine polietilena visoke gostote. Takšne cevi PPU so izdelane na sodobni specializirani liniji pod pritiskom z metodo ekstrudiranja. PE lupine odlično zaščitijo cevovod pred korozijo in imajo odlično odpornost na različne kemične in srednje mehanske napetosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty