wtorek, 25 września 2018

Zidna pena blokira prvo vrsto

  Zidna pena blokira prvo vrsto

Polaganje prve vrste blokov pene

Polaganje prvih blokov se izvaja na vogalih. Od katerega drugega kota za začetek polaganja je tudi pomembno. Prvi blok pene je nameščen pod kotom, ki je najvišji glede na druge. Plast malte pod tem blokom bo veliko tanjši kot pod bloki pene v drugih vogalih. Izbor je poljuben.
  Zidna pena blokira prvo vrsto

Okrepitev gradnikov ob njihovi polaganju na cementu

Okrepitev pene blokov je mogoče storiti z namestitvijo posebne žične mreže s premerom 4-5 mm v šivih.
  Zidna pena blokira prvo vrsto

Pravila za polaganje pene betona

Vsak zidar ve, da so zidovi pene blok zgrajeni veliko hitreje kot opeka. To je posledica precej večje velikosti bloka z manjšo težo, tudi v primerjavi s polovico in pol opeke (razmerje je 1:13). Zaradi tega je postopek polaganja pene blok precej lažji in enostavnejši.
  Zidna pena blokira prvo vrsto

Tehnologija polaganja pene betonskih blokov

Do začetka gradnje sten iz pene betona je treba zgraditi temelj. Prva prednostna naloga mora biti vzpostavitev hidrogearne med osnovo stavbe in prihodnjim zidom. V ta namen je kontaktna površina temelj temeljno prekrita z bitumnom, ki vsebuje bitumen, po katerem se položijo več plasti strešnega materiala. Šele po izdelavi zanesljive hidroizolacijske pregrade je zid, izdelan iz pene blokov, ki vključuje več tehnoloških procesov.

Kako postaviti pene blokov: izbiro malte, vrstni red zidnih sten

Blok pene je relativno nov gradbeni material, in če se je tehnologija tisočletja razvila in izboljšala, se nadaljuje iskanje najprimernejšega načina postavitve pene. To je predvsem posledica majhnega deleža blokov pene, visoke poroznosti in nizke trdnosti. Hkrati pa privlačne strani pene, njene visoke toplotne zaščite in lastnosti "dihanja", sposobnost hitrega postavljanja stavbe iz pene s precej nizkimi stroški, postane priljubljena v zasebni gradnji. Vendar pa se postavlja vprašanje: kako pravilno vstaviti pene?

Projekti hiš iz pene blokov

Vsak prihodnji lastnik svoje hiše seveda želi dobiti edinstven projekt, to je projekt, ki ga bo predvsem poskrbel osebno. Iz tega razloga ne bomo upoštevali notranje postavitve hiše. Upoštevali bomo glavne tehnične odtenke pri oblikovanju zasebne hiše iz blokov pene.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty