niedziela, 23 września 2018

Materiali za dodelavo fasad javnih stavb

Načini fasadne zaključne obdelave z različnimi materiali

S pomočjo posebnega fasadnega ometa lahko ustvarite premaz, ki ne bo le videti privlačen od zunaj, temveč tudi opravljati vse potrebne operativne funkcije.
  Materiali za dodelavo fasad javnih stavb

Vrste fasadnih konstrukcij

Poleg tega je pri izbiri fasadnega materiala potrebno upoštevati, iz česa zgrajena zgradba, odvisno od načela organizacije fasadne dekoracije. Na primer, za lesene hiše je priporočljivo opremiti prezračevano fasado.
  Materiali za dodelavo fasad javnih stavb

Okras z dekorativnim ometom

Ta metoda je eden najstarejših načinov oblikovanja fasade tako zasebnih hiš in industrijskih zgradb. Edina pomanjkljivost ometa je, da izgleda lepo le na skrbno pripravljeni steni.
  Materiali za dodelavo fasad javnih stavb

Fasadni in s katerimi se soočajo materiali: lepota in praktičnost

Fasadni materiali za zaključek hiše, ki lahko strukturi dodajajo poseben okus, naredijo večjo stavbo, zgrajeno v skladu s standardnim dizajnom, dodajajo dotik ekskluzivnosti na glasbo iz pene betona, opeke, plinastih silikatnih blokov, iz katerih so postavljeni zidovi.

Zunanji zaključek hiše: kakšna mora biti sodobna fasada

Sodobna oseba navaja kar nekaj zahtev za dokončanje zunanjih sten hiše, vendar ni tako veliko osnovnih - jih lahko štejemo na prste ene roke. Te zahteve veljajo kot osnova za sedanje zaključne materiale, ki jih zagotavljajo na en ali drug stopnji. Na splošno imajo skoraj vsi brez končnih materialov za fasado te lastnosti, kar nedvomno olajša izbiro - praviloma se sodobna oseba osredotoča izključno na videz, v ostalih pa na proizvajalca. Po eni strani je to dobro, toda po drugi strani ni povsem pravilna - imeti morate vsaj oddaljeno predstavo o tem, kaj namestite na fasadi, in ne samo, da sledite modi.
  Materiali za dodelavo fasad javnih stavb

Obloga fasade z ometom

To je eden najstarejših načinov rafiniranja in izolacije fasade. Sodoben omet vam omogoča ustvarjanje teksturnih površin, ki jih lahko pozneje obarvate. Glavni namen ometa - poravnava sten. Danes se za te namene uporabljajo različne mešanice gradbenih materialov: cementno-peskovna malta, mešana mavca ali apnena malta. Zaščita zunanjih sten je precej dolgotrajen proces. Za popoln rezultat morate uporabiti mešanico primerne sestave in lastnosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty