czwartek, 27 września 2018

Gradnja opečne kopeli

Prednosti opečne kopeli

Kot smo že omenili, so značilnosti zidakov nad lesenimi materiali v dolgi življenjski dobi in zanesljivosti. Treba je omeniti še eno prednost takšne strukture: opeka savna z lastnimi rokami zelo dobro deluje brez dolgotrajne oskrbe. Poleg tega se lahko taka zgradba zelo hitro zgradi. Opeka kopel ne zahteva krčenja. Nekateri verjamejo, da je lesena kopel cenejša. Vendar to mnenje ni povsem pošteno. Če upoštevate stroške opeke in plošč za gradnjo kopalnice za en projekt, potem bodo skoraj enaki. Obstaja veliko projektov opečne kopeli. Odločilni dejavniki pri proučevanju projekta so proračun in zahteve lastnika.
  Gradnja opečne kopeli

Izbira projekta opečne kopeli ↑

V začetni fazi je izbrana lokacija za gradnjo predmeta. Na podlagi velikosti in članov družinskih članov glede dimenzij prihodnje strukture se odobri končni načrt opečne kopeli. Ta dokument mora vsebovati podrobne risbe, ki prikazujejo natančne dimenzije vseh glavnih sten in notranjih pregrad. Idealno bi bilo, da projektno dokumentacijo naročite pri strokovnjaku, lahko pa uporabite že pripravljene projekte, objavljene na internetu ali si jih izposodite od prijateljev. V skrbno načrtovanem projektu je treba zagotoviti vse potrebne gradbene materiale, ki se nanašajo tako na gradnjo opečne hiše kot tudi na vse vrste notranjih in zunanjih dekoracij.
  Gradnja opečne kopeli

Kako zgraditi kopel opek

Preden začnete graditi savno iz opeke z lastnimi rokami, je vredno določiti lokacijo svoje lokacije na zemljišču. V tem primeru morate upoštevati nekaj točk.
  Gradnja opečne kopeli

Notranja zaključna kopel.

Za dokončanje kopeli v notranjosti je bolje uporabiti material iz takšnih drevesnih vrst kot topol, jelša ali aspen, saj imajo visoko odpornost na vlago in nizko toplotno prevodnost.
  Gradnja opečne kopeli

Nekaj ​​pomembnih pravil

Pri postavitvi opečne kopeli je treba pri polaganju zidov upoštevati pravila, ki jih ne moremo enostavno povečati, ampak imajo velik vpliv tudi na zanesljivost celotne konstrukcije.
  Gradnja opečne kopeli

Izbira kraja vgradnje opečne kopeli

Zelo pomembno je, da je mesto za izgradnjo opečne kopeli suho, tako da se v primeru izgradnje kopalnice ob vodnih telesih nahajajo na razdalji vsaj trideset metrov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty