poniedziałek, 24 września 2018

Oblikujte enosobno stanovanje za družino z otrokom

Glavni cilji oblikovanja enosobno stanovanje za družino z otrokom

Glavne naloge pri oblikovanju enosobnega stanovanja, seveda, je zagotoviti veliko potreb vseh družinskih članov in njihovo udobno namestitev. Zato je treba upoštevati, da prostor zahteva organizacijo potrebnih funkcionalnih con. Oglejmo si, kaj morate biti pozorni.

Značilnosti prostorskega načrtovanja

Glavna pomanjkljivost enosobnega stanovanja je pomanjkanje prostora. Edina soba v enosobnem apartmaju istočasno služi kot spalnica, dnevna soba, vrtec, študij. Zato je racionalna raba prostora glavno načelo pri ustvarjanju notranjosti enosobnega stanovanja.
  Oblikujte enosobno stanovanje za družino z otrokom

Načini razmejitve con

Najprimernejši način za ločevanje otroškega območja z območja staršev v enosobnem apartmaju je stojalo s policami. Ustrezno je imeti na njem vse potrebne podatke, ki bodo dostopne z obeh strani. Poleg tega bo to pohištvo prosto prenašalo svetlobo. V tem primeru je spodnji del lahko gluh - hišice bodo shranjene za shranjevanje igrač in posteljnine.

Možnost ena: v korist staršev

V spodnjem primeru sta dve sobi iz iste sobe: vrtec in soba staršev. Hkrati je kraj namenjen tudi za sprejemanje gostov in preživljanje časa skupaj s celotno družino.

Učinkovito območje: prenova brez dodatnih stroškov

Seveda je najučinkovitejši način za udobno opremljanje enosobnega stanovanja popolna prenova in naknadna popravila. Vendar ta možnost ni na voljo vsem: prvič, takšna dela zahtevajo velike finančne stroške, drugič, ne moremo porušiti vsakega stanovanja brez negativnih posledic ali, nasprotno, lahko zgradimo nov zid. Zato vedno več ljudi izbere dostojno alternativo - območje prostora. Obstaja več tehnik za takšno vizualno sanacijo.
  Oblikujte enosobno stanovanje za družino z otrokom

Primer zoniranja stanovanja, če je otrok

Pri popravilu enosobnega stanovanja v Hruščovu je zelo pomembno upoštevati potrebe odraslih in otrok. Prvi potrebuje spanje in delovno mesto, drugi - prostor za igre in spanje. Če otrok odide v šolo, je tudi osebna pisalna miza. Vendar pa je zelo težko razviti notranjost, ki bi ustrezala vsem. Za reševanje tega problema bo pomagal nekaj tehnik, ki jih strokovnjaki uporabljajo pri oblikovanju majhnih apartmajev:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty