piątek, 28 września 2018

Namestitev skodle do-it-yourself

  Namestitev skodle do-it-yourself

Montaža skodle

Pred montažo skodle je potrebno dokončati pripravo temeljev. Tehnologija namestitve je v veliki meri odvisna od klimatskih pogojev. Na primer, če temperatura zraka ne presega 5 ° C, je treba ploščico hraniti v topli sobi približno pol ure pred polaganjem (pri temperaturi 20 ° C). V hladni sezoni je bolje, da namestite ploščice strokovnjakom, saj uporabljajo toplotno pištolo ali zgradijo "vročo hišo" nad streho. Zaradi tega je mogoče doseči enake značilnosti strehe, kot je med vgradnjo v toplo sezono.
  Namestitev skodle do-it-yourself

Niansi vgradnje mehke ploščice ↑

Material se lahko položi tudi pri "minus" temperaturi. Če pa je zunanji termometer padel pod + 5 °, je treba pakete s ploščicami zložiti na toplem mestu in vzeti pet ali šest pakiranj. Torej material nima časa za zamrznitev. Samolepilni spodnji sloj na skodelici je treba pred montažo ogreti z gradbenim sušilcem za lase. Najbolje je, da je skodle na pokrovu pod pokrovom, sicer se lahko poškoduje streha.
  Namestitev skodle do-it-yourself

Polaganje mehkih ploščic Shinglas (Shinglas)

Po krepitvi prevlek strehe s kovinskimi trakovi lahko nadaljujete pri polaganju mehkih ploščic. Vsa inštalacijska dela lahko izvaja ena oseba, potrebna bodo samo naslednja orodja:
  Namestitev skodle do-it-yourself

Ali je mogoče položiti skodle s svojimi rokami?

Fleksibilna ploščica je praviloma izdelana iz steklenih vlaken, na kateri se od dveh strani uporablja sloj bituminoznega materiala. Na sprednji strani so skodle prekrite z mineralnimi materiali, kot so bazaltne obloge, ki zaščitijo ploščice pred mehanskimi in vremenskimi vplivi ter ustvarijo čudovit videz. Na notranji strani pločevine je samolepilni sloj, ki olajša namestitev, premaga vetrne obremenitve in poveča tesnost.
  Namestitev skodle do-it-yourself

Priprava strešne osnove za vgradnjo

1. Naprava za dekoriranje pod skodlami

Na podlago so mehek ploščice postavljene precej stroge zahteve. To mora biti togo, trdno in enakomerno (razlike v višini ne smejo biti večje od 1-2 mm). Krupnoshchitovoy tla je položen z vrzeljo šivov, za njegovo pritrditev z uporabo samoreznih vijakov ali brušenih nohtov. Pri nameščanju lesenega tla morate pozorni na drobce letnih obročev in položiti material, tako da so obrnjeni navzdol. Če se montaža osnove OSP-3 ali vezanega lesa opravlja v hladni sezoni, med pločevinami pustite razmik 3 mm. To se bo izognilo deformaciji tla med toplotno širitvijo materiala poleti.
  Namestitev skodle do-it-yourself

Montaža ploščic Shinglas

Tehnologija namestitve zgoraj navedenih skodelic lahko spremenite glede na blagovno znamko izdelka. Za skodle določenega proizvajalca se izvede njihova namestitev.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty