poniedziałek, 24 września 2018

Zidarski opeke z vzorcem

Kaj je ta naprava?

Naprava v določeni meri omogoča zamenjavo gradbene tehnike, ki jo uporabljajo graditelji s pomočjo niti in ravni konstrukcije.

Načrtovanje in načelo delovanja kompleta za polaganje opek

Zasnova predloge je precej preprosta - je pravokotni okvir, ki se na spodnji strani ustavi za pritrditev na končano vrsto opeke. Zapore ne omogočajo, da se vzorec premakne na stran, tako da naprava drsi le ob steni. V ravnini okvirja se izvede votlina takšnih dimenzij, tako da se, ko je napolnjena z raztopino, dobi enakomeren, določen sloj debeline peska-cementne mešanice. Če je med delovanjem nastala presežna raztopina, jo odstranite s posebnim gibljivim delom ali preprosto z lopatico. Za zapiranje opečne ploskve z malto se uporablja navpična šablona.
  Zidarski opeke z vzorcem

Priprava za oblogo

Preden se lotite takšne operacije kot polaganje opek, izdelanih z lastnimi rokami, je treba ta proces vsaj malo proučiti. To bo super, če v svojo ekipo vključite osebo, ki ima vsaj nekaj izkušenj pri tem delu. V vsakem primeru ne nadaljujte sami.
  Zidarski opeke z vzorcem

Soočiti se s svojim

To je precej zamuden proces, ki zahteva sodelovanje dveh zidarjev. Pomočnik bo potreben za predložitev materialov in izvedbo vezave. Polaganje opeke na domu se začne s pripravljalnimi ukrepi:
  Zidarski opeke z vzorcem

Pravila delovanja

Treba je omeniti, da je opeka, ki je opečena z opeko, ena najtežjih in zamudnih, med katerimi je potrebna velika pozornost in posebna natančnost. Če je obseg vašega dela velik, ga verjetno ne boste sami obvladali. Zato boste potrebovali prijatelja, ki bo pomagal pri delu. V bistvu je zidan obrazni kamen izdelan z izgradnjo prostora.

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Za informacije o posušenih opekah iz glinenih materialov glej kitajske in rimske vire. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty