poniedziałek, 17 września 2018

Postavitev mozaika na tla

  Postavitev mozaika na tla

Priprava površine

Najprej morate očistiti površino, na katero želite prilepiti mozaik. Če obstajajo nepravilnosti na njej, jih poravnajte - ne morete lepiti ploščic na tleh, na katerih je veliko razpok in tuberkulov, samo odpadni materiali in čas za delo.

Priprava mozaika pred soočanjem z deli

Vsak list mozaika mora biti čist od zunanjega onesnaženja. Po potrebi obrišite zadnji del mozaičnega lista z mehko krpo z milnico.
  Postavitev mozaika na tla

Polaganje mozaika: kaj naj bo furnirana podlaga

Glavna težava, ki je neposredno povezana z polaganjem lastnega mozaika, je razpoložljivost kakovostne baze. Praviloma je lepo postaviti mozaik na steno ali drugo površino, zato mora biti popolnoma ravna. V nasprotju s ploščicami je ta material prilagodljiv in če je osnova neenakomerna, bo preprosto ponovila vse oblike površine.
  Postavitev mozaika na tla

Prednosti in vrste mozaika

Zaključitev kopalnega mozaika kot celote poteka po istem principu kot pri delu s standardnimi ploščicami. Kljub temu pa je mozaik ploščice nekoliko razločno tako vizualno kot tudi v številnih drugih vidikih. Najprej bi morali biti pozorni na velikost fragmentov. Lahko so v obliki kvadratov dimenzij od 1x1 cm do 5x5 cm, pravokotnika, krogov ali poljubnih elementov.
  Postavitev mozaika na tla

Datumi za polaganje mozaika

Da bi kakovostno postavili mozaične ploščice, je potrebno na prvi stopnji skrbno pripraviti površino. To bi moralo biti popolnoma gladko in to zahteva dodaten čas. Povprečno lahko traja 1-2 tedne, da zaključi kopalnico. Če govorimo o mozaični nalepki na območju kuhinjskega predpasnika, položimo 3-4 dni.
  Postavitev mozaika na tla

DIY do-it-yourself mosaicking: orodja

  • Plastična vedra
  • Električni vrtalnik z mešalom
  • Gobova lopatica
  • Svinčnik
  • Gradbeni nož
  • Bolgarščina
  • Rubber spatula

Polaganje DIY: materiali

Za ploščice mozaik za kopalnico traja čim dlje, in to, seveda, vsi stremijo, morate izbrati pravi materiali. Ker obstaja veliko vrst mozaičnih ploščic, so materiali za njeno namestitev drugačni drug od drugega. Danes postavljamo steklene mozaične ploščice za rusko izdelano kopalnico. Zato bi morali biti v našem arzenalu prisotni:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty