niedziela, 16 września 2018

Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

  Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

Kako izračunati debelino opečne stene?

Izračun debeline stene opeke je potreben za vsako stavbo. Namen izračuna je ustvariti najbolj trpežne in udobne za življenje stavbe. Obstaja posebna formula za izračun debeline zidov iz opeke.
  Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

Zahteve za zidanje

Pri gradnji sten je treba upoštevati določen niz zahtev, ki opisujejo konstrukcijsko tehnologijo določene vrste konstrukcije. Najpomembnejši so:
  Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

4. Bloki velikega formata brez izolacije

Več kot pol ducata ruskih podjetij trenutno proizvajajo velike oblike poroznih blokov. Na Uralju so pogosti bloki Porotherm iz Kazana, Braer iz Moskve, Kerakam iz Samare, pa tudi izdelki iz tovarne Revda opeke. Vsak blok velikega formata nadomešča od 7 do 11 navadnih enosmernih opek (do 15 posameznih opek). Zato jih z uporabo pospešuje proces zidanja zidov, zmanjšuje porabo zidane malte.
  Debelina opečne stene dvonadstropne hiše

Pena beton: lastnosti in tehnologija izdelave

V vlogi katalizatorja za razvoj pene betona z edinstvenimi lastnostmi delovanja so bile izdelane norme SNIP 2-3-79, ki so določile nove zahteve za toplotno izolacijo. V skladu s temi predpisi mora biti najmanjša debelina opečnih zidov 2 metra. Seveda, za izgradnjo takšne hiše ni ekonomsko izvedljivo. Edini racionalni izhod iz te situacije je bil razvoj in ustvarjanje novih izdelkov, ki bi lahko uspešno nadomestili opeke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty