niedziela, 16 września 2018

Polaganje granita na ulici

  Polaganje granita na ulici

Prva faza: preučitev delovnih pogojev površine in kraja namestitve

Na tej stopnji je namenjena določitev potrebne količine keramičnega granita za izbrano mesto, izdelava tlorisa (ulica) in postavitev z robom do 10%, kar je odvisno od tehnologije ploščic za polaganje.
  Polaganje granita na ulici

Priprava površine

Tudi pri polaganju ploščic na cesti je pomembno upoštevati zahteve v zvezi s površino za furniranje. Če govorimo o tlakovanju ploščic, je v tleh treba zagotoviti votlino z rahlim žlebom in tudi za polnjenje kompenzacijske blazine peska in ruševin.
  Polaganje granita na ulici

Kako izbrati porcelan lončar za ulico

Zunanji granit mora biti brez drsenja. V hladni sezoni in v dežju, gladka ploščica je spolzka. Zaradi tega se poveča nevarnost padcev in poškodb. To še posebej velja za pešpoti in vsa mesta, kjer so plošče položene s trdnim platnom.
  Polaganje granita na ulici

Značilnosti uporabe keramičnega granita na prostem

Talne porcelanske ploščice za ulico pod betonom se položijo pri temperaturi 5-40 ° C in pri dobrih svetlobnih pogojih. Ta postopek se izvede po izravnavi podlage in pripravi betonskega estriha ter po odpravljanju težav s ploščicami. Poleg tega je potrebno vnaprej pripraviti potrebno količino suhih lepilnih mešanic. Pomembno je vnaprej določiti število uporabljenih ploščic in tudi skicirati shemo njegovega polaganja, vedno pa morate imeti določeno stopnjo (10-15% poleg osnovne količine) ploščice, pri čemer morate zagotoviti enakost glede na velikost in barvo.
  Polaganje granita na ulici

Tehnološke značilnosti

Sestavina porcelanskega lončenja je skoraj enaka kot pri porcelanu in keramiki: poljski vrvici, minerali, glini, kaolin, vendar pa so lastnosti bolj podobne naravnemu kamnu. In proizvodnja pozebno odpornega porcelanskega kamna opozarja na naravni proces oblikovanja kamna. Sestavine so mešane in dodatki redkih zemeljskih kovin dajejo prihodnji ploščici različne odtenke. Ko je sestava pritisnjena pod vplivom tako močnega tlaka, da med delci ni prostora za zrak ali vodo. To je tisto, kar je povzročilo trdnost porcelana. Naslednji korak je pečenje, ki preoblikuje stisnjeno sestavino v monolitne porcelanske lončnice, znane po odpornosti na zmrzal in visoki trdnosti.
  Polaganje granita na ulici

Zahteve za lepljive zmesi

Porcelanska lončnica je precej zgoščen material tudi za profesionalne obdelovalce, zato je pred namestitvijo potrebno upoštevati vrsto osnove, vendar bo ustrezala zunanjim dejavnikom udarca in kvaliteti lepila.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty