czwartek, 20 września 2018

Tehnologija estrih estrihov in priporočila

  Tehnologija estrih estrihov in priporočila

Mokri estrih za laminat

V skladu s standardi površina za polaganje laminata ne sme imeti kapljic več kot 3 mm na meter. Pri izvedbi "mokrega" talne estriha pod laminatom, danes pogosto uporabljajo samorazlivne malte, ki olajšajo celoten postopek priprave osnove. Za poravnavo se uporablja ojačana mreža iz steklene krpe. Tla se vlijejo v majhna območja in izravnana s posebnim perforiranim valjem ali široko lopatico. Po sušenju se površina melje. Nato je vprašanje: koliko estriha pod laminatom? Čas sušenja sloja je odvisen od sestave uporabljene suhe mešanice in se začne od dveh tednov, polaganje laminata pa začne, ko moč sloja presega 50 odstotkov.
  Tehnologija estrih estrihov in priporočila

Priprava raztopine

Danes noben razumen mojster ne pripravlja rešitve ročno, za mešanje uporablja prenosne betonske mešalce. Betonski estrih, raztopina, ki jo je pripravil stroj, izenačuje bolj enakomerno zaradi homogenosti mešanice.
  Tehnologija estrih estrihov in priporočila

Kaj morate storiti, preden vlijete grobo kravato za toplo tla?

Preden napolnite estrih - grobo! - pravilno bo omet stene. In tudi postavite okna in trim pobočja, namestite vse druge komunikacije (električna napeljava, vodovod, kanalizacija). Ker je podlaga za toplo tla mora biti gladka, očistiti: brez kamnov tam, griči iz sprijemalne malte, peska...

Opis in namen estriha

Ta izraz pomeni delo na betoniranju - ustvarjanje močne in trajne osnove z določeno ravnjo letala. Premaz je potreben za polaganje tal, minimalna debelina estriha je odvisna od pogojev delovanja in stopnje neenakosti.
  Tehnologija estrih estrihov in priporočila

Talni estrih in estrih

Pred začetkom popravila je pomembno, da se pogovorite o tem, kakšno bo tla izgledala in o njej vnaprej razmislite. Estrih je namenjen za niveliranje površine tal. Betonsko podlago dobro obdelamo s premazom, tako da slednji sloj cementne mešanice dobro drži. Tla so praviloma napolnjena s posebnimi betonskimi mešanicami z dodatkom lepila. Takšno mešanico lahko kupite pripravljeno ali mešano neodvisno od peska in cementa. Poplavljena plast mora biti popolnoma suha. V povprečju traja približno trideset dni.
  Tehnologija estrih estrihov in priporočila

Priprava malte za polsušni estrih

Ta postopek se lahko izvaja na več načinov. Najpreprostejši od teh je razredčiti končano suho mešanico z vodo. V tem primeru morate le slediti navodilom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty